«Озброєний» десант закарпатських чиновників «висадився» у Боздоському парку (фото)

Цієї суботи, 12 квітня у Закарпатті стартувала безстрокова акція «Закарпаттю – чисте довкілля». Відтак, цілий чиновницький десант на чолі з очільником Закарпатської облдержадміністрації Валерієм Лунченком та інших державних установ «висадився» на території Боздоського парку для наведення санітарного порядку.

 

У Боздоському парку вирує справжня весна: щебечуть пташки, дерева «одяглися» зеленими листочками, а земля – різнобарвними польовими квітами.  Боздоський парк культури та відпочинку в Ужгороді був заснований в радянські часи далекого 54-го минулого століття. Він займає майже 50 гектарів землі. Це традиційна зона відпочинку мешканців обласного центру, один з найбільших парків Ужгорода.

У центрі парку невеличкий рекламний щит, де чорним по білому чітко написано: «Бережливе відношення до природи – одне з головних правил поведінки відпочиваючих. Ніколи не забувайте, що подорожуючи, ви знаходитесь у гостях свого вірного друга - Природи. Тому не робіть нічого такого, що є неприйнятним робити в гостях. Отримайте моральне задоволення від краси природи, залишіть місце свого відпочинку кращим, ніж ви його застали».

Кореспондент Ужгород.net на власні очі переконався, як сьогодні чиновники повертали цьому найзасміченому в обласному центрі парку статус природно-заповідного фонду. Приємно було бачити, як деякі молоді матусі та татусі привели з собою своїх чад. Малеча з великим ентузіазмом та з усіх сил старалася не відставати від батьків у роботі, допомагаючи вичищати від сміття занедбану людьми природу.

Правда хтось був дуже засмучений тим фактом, що, торік так само прибираючи цю ж саму територію, сьогодні зустріли на тому ж місці купу неприбраного сміття та сухих дерев і гілок. Ніхто не подбав тоді про вивезення зібраного сміття за межі міста.

Тож, нині губернатор Закарпаття Валерій Лунченко взяв під особистий контроль вивезення спецтехнікою всіх мішків із сміттям та купи сухих дерев,  аби для тисяч мешканців Ужгорода та його гостей цей природній куточок став справжнім чисто-екологічним раєм та улюбленим місцем відпочинку.

Нагадаємо, голова Закарпатської обласної державної адміністрації Валерій Лунченко нещодавно видав розпорядження, згідно якого в краї стартувала безстрокова акція «Закарпаттю - чисте довкілля». У документі йдеться про цілий  комплекс заходів щодо приведення території області в належний санітарний стан. Також утворено обласну міжвідомчу комісію, до якої ввійшли керівництво департаменту житлово-комунального господарства, будівництва та інфраструктури ОДА, начальники управлінь культури, інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА, служби автомобільних доріг, СЕС, правоохоронних відділів та басейнового управління водних ресурсів.

Ужгород.net

 

 

 

12 квітня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів