Ідеальний відпочинок у Хорватії закарпатці поєднують з ознайомленням середньовічних пам’ятних місць

Досить популярним місцем відпочинку для закарпатців стає історичне місто в Хорватії  - Трогір, яке належить до Сплітсько-Далматинської жупанії. Вдало розташований на березі Каштеланської затоки Адріатичного моря, між островом Чіово і материком, він сполучається кам'яним мостом.

 

Звичайно ж місто захоплює відвідувачів не лише відпочинком біля моря, а й своїми культурно-історичними пам'ятками, вузькими вуличками та мистецькими шедеврами.

Заснований давньогрецькими колоністами ще у ІІІ столітті до н.е., Трогір вважається найкраще збереженим романсько-готичним містом. Переконатися в цьому зможе кожен гість міста, відвідавши величезний кам’яний замок з оборонними вежами. Ця потужна фортеця оточена міцними мурами та складає історичний центр Трогіра. До речі, недарма древнє хорватське місто у 1997 році занесене до списку об'єктів Світової спадщини ЮНЕСКО.

Безцінною історичною пам'яткою тут є собор Св.Лаврентія з високою дзвіницею.  Перлиною внутрішнього вбрання собору є різьблений портал майстра Радована, датований ще 1240 роком.

Північні ворота, зведені у XVII столітті, представляють центральний вхід у місто збоку материка. Поряд з ними - статуя св. ІванаУрсини, якого хорвати вважають покровителем міста.

Міські стіни, датовані XIV - XV століттями, являють собою фрагменти потужних середньовічних міських стін.

Камерленго - фортеця XV століття, розташована на західному краю старого міста. З неї відкривається мальовниче видовище, яке по особливому вирізняється унікальним скупченням палаців, храмів, веж, старовинних будівель. Серед них: князівський палац та  романський храм св.Іоана Хрестителя, зведені у XIII столітті, готична церква домініканців на набережній з XIV століття, неготичний палац Чіпіко та міська ратуша, датовані  XV століттям.

 Присутня тут романська архітектура  органічно поєднується з архітектурою ренесансу і бароко, що залишилася від венеціанців. 

Вулички старого міста, що сплітаються в лабіринт і перетинають один одного під різними кутами, роблять Трогір несхожим ні на одне інше місто хорватського узбережжя.

А що вже казати про велике скупчення на різний смак яхт, які здебільшого здаються в оренду для незабутньої прогулянки вздовж мальовничих берегів Хорватії із відвідуваннями живописних бухточок на островах…

Uzhgorod.net.ua

Фото Вікторії Сенгетовської

 

 

 

 

24 червня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів