Так далі жити не можна. Яценюк ставить завдання Кабміну реабілітувати економіку

Яценюк підкреслив, що уряд повинен зосередитися на двох пріоритетах

 

Прем'єр доручив членам уряду подати своє бачення реабілітаційного пакета.

Уряд України найближчим часом представить Верховній Раді та громадськості реабілітаційний пакет економічних та політичних заходів, заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, передає Інтерфакс-Україна.

"Ми пройшли перший етап - реанімації, який дав можливість уникнути дефолту. Необхідно переходити до етапу реабілітації, і економічної, і політичної", - сказав він, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів у Києві в середу.

Прем'єр доручив членам уряду подати своє бачення реабілітаційного пакета.

Яценюк підкреслив, що уряд повинен зосередитися на двох пріоритетах: розвиток агропромислового комплексу та енергозаміщення.

"Перший пріоритет - агропромисловий комплекс. Протягом трьох років ми здатні суттєво збільшити обсяги виробництва і стати однією з основних країн, які впливають на світовий ринок продовольства. Тому перша українська програма - це продовольча програма", - сказав він.

За словами прем'єра, відбулася вже низка зустрічей із західними партнерами України, і незабаром він має намір презентувати в українському парламенті пакет розвитку українського продовольчого сектора, "який також отримає кредитну підтримку іноземних партнерів".

"Другий блок - енергетика. Пріоритет - енергоефективність. І тут, я, вкотре, підкреслюю профільним міністерствам: ви живете так, ніби в Україні нічого не змінилося, наче Росія не відключила газ, і можна жити так і далі. Шановні члени уряду, так далі жити не можна", - сказав Яценюк.

Прем'єр підкреслив, що профільні відомства повинні роз'яснювати населенню можливості енергозбереження: "якщо тарифи збільшуються, що потрібно робити? Скорочувати споживання".

За його словами, мова, зокрема, йде про забезпечення населення приладами обліку енергоресурсів.

"Другий етап для нас - це енергетика, яка передбачає два етапи: зменшення енергоспоживання, енергоефективність і збільшення видобутку. Це ті пріоритети, які, на мою думку, реалістичні", - додав він.

 

25 червня 2014р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів