Закарпатський мистецький простір поповниться сотнею фахівців

Близько 100 майбутніх бакалаврів та спеціалістів ЗХІ цими днями захищають дипломні роботи перед державною екзаменаційною комісією в Ужгороді.

 

Герої першого дня – фахівці-дизайнери (графічний дизайн, дизайн інтер'єру та середовища) та живописці. За гарною традицією, захист творчих студентів – публічний, а значить  тут можуть бути присутніми, практично, всі бажаючі. Не надто простора лекційна зала ЗХІ може вмістити далеко не всіх.

Цього року господарі вирішили провести акцію у власній домівці. Адже прикрий досвід минулого року, коли за оренду більш «публічних» місць доводилося розраховуватися чи не цілий рік (через проблеми із затримкою коштів у «надрах» Держказначейства) навчив, що покладатися слід лише на себе.

До комісії входить два академіки: закарпатець Володимир Микита та киянин Андрій Чебикін. За своїх вихованців закарпатцям червоніти не доведеться, переконаний ректор ЗХІ Іван Небесник: «Публічноиу захисту передує попередній, на якому фахівці інституту висловлюють свої побажання щодо «удосконалення» робіт. Тому неприємних несподіванок ми не чекаємо. А показувати гостям негодяще – не варто!», - каже Іван Іванович.

Закарпатський художній інститут – один із тих вишів, де теорія потужно пов'язана із практикою. Приміром, у перший же день дві роботи стосувалися оформлення книжок улюбленої дітьми поетеси Лідії Повх. Сама авторка співпрацею втішена і щиро сподівається на те, що ці роботи вийдуть друком для спраглих за гарним словом читачів. «Для мене це був певний експеримент. Адже ці художники – молоді і ще мають у власній пам'яті уподобання, властиві дітям», - ділиться враженнями пані Ліда. Той факт, що одна із студенток навіть вивчила ставлення до своєї роботи дітей, вийшовши із власною роботою на вулицю, свідчить: наших студентів красить не лише талант, але й висока відповідальність!

Uzhgorod.net.ua

Фотографії - Олександра Кофеля

 

 

27 червня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів