Венеціанська фортеця Камарленго – вікова гордість хорватського Трогіра

Хорватське місто Трогір  заснований ще в 390 р. до нашої ери греками. Потім він знаходився під володарюванням римлян, пізніше -  візантійців,  угорців, венеціанців, і турків. Міські стіни, побудовані в середні віки для захисту міста від набігів. Сьогодні все, що від них залишилося - це велична фортеця Камерленго, побудована венеціанцями відразу після віроломного захоплення Трогіра в 1420 році.

 

Фортеця Камерленго збудована XIII - XV століть як військово-морська база для їхніх морських сил в цій частині Адріатики. Була названа ім’ям міського судді. З фортечних стін відкривається запаморочлива панорама Трогіра.

Ужгород.net

 

Колись за стінами цього замку розташовувався палац венеціанського губернатора. Він був чималих розмірів,але, на жаль, не зберігся до наших днів.

У древні часи фортецю оточував глибокий рів. Також тут виділялася одна кругла вежа, яка мала ім'я, що персоналізувалося. Назвали її на честь святого Марка, шанованого в Хорватії.

Сьогодні добре збереглися стіни, які сполучали між собою три вежі. Після їх реконструкції, кріпосні зубчасті стіни стали доступними для туристів. З них відкривається прекрасна панорама у бік міста. Фортеця Камерленго використовується як місце для проведення різних заходів впродовж літніх місяців.

Окрім стін, не забудьте піднятися і на вежу фортеці Камерленго. Звідси відкривається панорама не лише убік міста, але і у бік моря з протилежного боку. Незабутні враження отримують туристи, коли піднімуться на цю вежу підчас заходу. Море в цей час забарвлюється в диво вижди кольори.

Нині фортеця Камерленго є пам'ятником і головною характерною рисою середньовічної частини міста Трогір.

 

30 червня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів