Мобільні телефони - як бумеранги, рано чи пізно можуть повернутися до справжнього господаря

Уявити сьогоднішнє життя без мобільного зв'язку неможливо. Навіть дивно стає, коли замислюєшся, як ми раніше жили без стільникових телефонів. Дорогі сучасні «трубки» перетворилися на справжні мінікомп'ютери.

 

Тут тобі і скайп, й Інтернет, і різні розваги. Якщо для людей середнього та старшого віку «мобільники» — це переважно пристрій для спілкування, то для молоді вони стали необхідними модними аксесуарами, аби підтримувати відповідний статус чи викликати заздрощі в однолітків. Ще б пак, за деякі мобільні телефони батькам потрібно викласти кілька заробітних плат. Якраз саме такі, «круті мобілки», не раз стають об'єктами злочинних зазіхань. Тому виробники щоразу вдосконалюють засоби їх захисту. Як відомо, кожен сучасний апарат має так званий етеі, за яким можна «вирахувати» нових «власників» і місце їх перебування. Але окремі спритники або не відають про такі пастки, або настільки безпєчні, що сподіваються уникнути зустрічі з правоохоронцями. Крім цього, продати крадену «мобілку» також нелегко - без супровідних документів за неї небагато заплатять. Зрештою, треба бути добре технічно підкованим, аби змогти потім користуватися цією річчю без ризику попастися. Словом, мобільні телефони - як бумеранги, рано чи пізно можуть повернутися до справжнього господаря.

Своєрідним підтвердженням цієї думки стала історія, котра мала місце у Виноградові. В одному з тамтешніх барів відпочивала компанія молодих людей. Чарка за чаркою - і хлопці геть розслабилися, поступово почали втрачати пильність і залишили свої речі без нагляду. За сусіднім столиком за цими молодиками спостерігав 20-річний виноградівець Дмитро. В якийсь момент він звернув увагу на те, що на столі хтось із компанії | безпечно залишив свій дорогий мобільний телефон. Спритник, хоча і раніше ніколи не мав проблем із законом, чомусь вирішив скористатися слушною, як він гадав, нагодою отримати «круту» річ. Поки компанія курила на вулиці, він непомітно взяв чужу «мобілку» і зник.

Та довго тішитися «трофеєм» йому не вдалося. Вже наступного ранку до нього прийшли оперативники. Виявляється, власник телефона, коли повернувся і не знайшов свою річ на столі, відразу звернувся у міліцію. Вдома у нього зберігалася упаковка від «мобілки», де в документах був вказаний номер емеі, тож «вирахувати» злодюжку для правоохоронців було справою техніки. Принагідно стражі порядку застерігають необачних громадян, що цупити мобільні телефони - невдячна справа, адже вони неодмінно повернуться до справжніх власників, а таким вчинком можна собі тільки нажити кримінальних проблем, пишуть "Відомості міліції".

Uzhgorod.net.ua

 

 

02 листопада 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів