Мукачівська підпільна «бригада» більше не діє

До славнозвісного кіно-шного «бригадира» Саші Белого 30-річному мукачівцю Олегу дуже далеко, але долі обох кримінальників дещо схожі. Просто нашому краянину не настільки «пофартило». Можливо, свого часу не знайшлося впливових людей, які б «відмазали» його від тюрми.

 

Тому у вісімнадцятирічному віці за скоєння крадіжки довелося замість навчання у вузі вирушати у місця не надто віддалені. Тюрма, як відомо, мало кого змінювала на краще. Наш земляк у цьому плані також не став винятком. Перші кримінальні університети якось швидко перетворили гарячого хлопця з неабиякими амбіціями та життєвими запитами на впевненого і затятого «зека». Повернувшись після першої відсидки, він вже твердо був переконаний: відтепер чесно працювати - це не для нього, статус не дозволяє. Тож за одним тюремним строком неминуче був другий. І знову за крадіжки. Батьки Олега, порядні та поважані в місті люди, не йняли віри, що це трапилося з їхнім сином. Попервах списували на молодість. А далі вже нічого не могли вдіяти. Правда, був якийсь період, коли хлопець, здавалося, взявся за розум, бо закохався. Та одруження не надовго змінило молодика. Малотого, що він анітрохи не бажав поривати зі своїми злодійськими звичками, ще й зіпсутий тривалим перебуванням за ґратами характер Олега став активно проявлятися у домашньому середовищі. Він все частіше дозволяв собі виміщати злість через життєву невлаштованість на молодій дружині. Не витерпівши постійних знущань, жінка врешті-решт зібрала речі і покинула чоловіка. На жаль, традиційного кіношного «хепі-енду» не було.

Чи то з горя, чи з розчарування мукачівець почав частенько навідуватися у бари і шукати розради у чарці. Для чергової випивки знадобилися гроші. Тож Олег знову взявся за старе. Швидко з'ясувалося, що колишньої спритності він не втратив, навпаки з роками став ще вправнішим. Крав спочатку дріб'язок, аби не привертати до себе зайвої уваги. Бувало, до сусідів зайде в гості - а потім люди недораховуються якоїсь речі, на ринку купує один товар, попри нього потягне ще щось. І згодом знову потрапив на «зону».

Після останнього повернення вирішив бути більш розважливим. Підшукав собі напарників, сформував кримінальну бригаду з таких, як і він, нероб. Підпільна бригадна діяльність закипіла на повну. Подільники крали, авторитетний «зек» ними керував. Треба сказати, що у бригаді діяли суворий закон і дисципліна - на «діло» усі йшли тільки тверезими, зайвий раз не «світилися», виконували вказівки і накази мукачівця Олега. Останній добре вивчив так би мовити кон'юнктуру ринку - знав, який товар користується попитом у споживачів. Тому зловмисники крали не будь-що, а тільки «ходовий» крам, що можна було наступного дня збути. Така злагоджена діяльність дала змогу бригаді тривалий час безкарно існувати.

Але завжди всьому є початок і кінець. Нещодавно зловмисники проникнули на територію місцевого гаражного кооперативу. Тут добряче пожимилися, поцупили набір дорогого інструменту, пилу-болгарку, автомагнітолу, дриль і два велосипеди. Усе добро наступного ж дня продали на одному з мукачівських ринків. Потерпілі власники звернулися з повідомленням про крадіжку у міськвідділ міліції. Оперативники в першу чергу, розшукуючи крадене, стали відпрацьовувати усі ринки. Так натрапили на покупців поцуплених речей. А ті, розповівши про людей, котрі збули їм цей крам, детально описали їх зовнішність. Чисто випадково зі своїми бригадними колегами цього разу «засвітився» й Олег. Тож за словесним портретом правоохоронці швидко здогадалися, про кого йдеться. А на фотокартках, що місяться у міліцейській базі даних, покупці впізнали своїх клієнтів, пишуть "Відомості міліції".

Uzhgorod.net.ua

 

 

02 листопада 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів