Як зробити сюрприз на святковому столі у Різдво (фото)

Свято наближається, а часу зовсім немає. Хочеться приготувати щось смачне і домашнє. До прикладу: рулет із рульки.

 

Інгредієнти:

Рулька свиняча - 1 шт;

Плече індички - 1 шт;

Свинина без кістки (лопатка) - 400 грам;

Часник - 1 головка;

Перець чорний горошком і мелений - за смаком;

Перець запашний - 5 шт;

Лавровий лист - 4 шт;

Сіль - за смаком;

Цибуля ріпчаста - 1 шт;

Горіх мускатний - за смаком.

процес приготування

Свято невблаганно наближається, а часу зовсім немає. Хочеться приготувати щось смачне і домашнє. Це рецепт домашньої холодної закуски прекрасно підходящої до міцних напоїв. Чудово підійде і шматочок рулету для ситного і швидкого перекушування. Прекрасно, що все в ньому натуральне і немає ні якої хімії. Це не ковбаса з магазину, а щось зовсім інше і корисне. Для економії часу приготую рульку в мультіварке- скороварці. Наготовлюючи на плиті буде потрібно варити рульку 4 години, а я впораюсь за годину.

Отже, приготуємо рульку, плече індички і шматок м'якоті свинини. Спеції, сіль і цибулю.

Рульку моєму і шкребти. Кладемо все м'ясо в чашу мультиварки-скороварки. Додаємо туди ж чищену цибулину, сіль, лавровий лист, перець духмяний, перець чорний горошком. заливаємо воду так, що б все було вкрито водою. Закриваємо кришкою. Закриваємо клапан скидання тиску. Виставляємо час 59 хвилин в режимі роботи скороварки, в меню «Холодець» ... і поки там все вариться займаємося своїми справами.

Часник чистимо.

Дрібно кришимо ножем.

Коли прозвучить сигнал про готовність, скинемо тиск в мультиварці і викладемо м'ясо на блюдо для охолодження. М'ясо відмінно розварилося і кістка відвалюється від рульки сама.

На подвійний шар стерильної марлі викласти рульку без кістки, шкірою до марлі. Посипати часником, чорним перцем і натерти мускатного горіха. Викласти м'ясо індички і шматок свинини без кості.Завернём все в рулет щільно стягуючи марлю.

Покласти рулет в лоток поставити зверху гніт і прибрати в холод на ніч.

А вранці марлю зняти і вийняти рулет.

Готовий рулет з рульки

Різати кільцями і подавати з хроном, гірчицею і навіть (кошмар какой!) З кетчупом.

А якщо подати до столу як закуску, та під чарочку ... справжні гурмани оцінять!

Щасливого Різдва!

vkusnierecepti.info
 

 

05 січня 2015р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів