У Мукачеві зловмисник нападав на самотніх жінок

Останнім часом у райцентрі міліціонери викрили кількох злочинців, які займались нападами на самотніх перехожих, в основному на жінок, відбираючи від жертв гроші та цінні речі.
 

 

Працівники карного розшуку Мукачівського міськвідділу міліції затримали вуличного грабіжника, якому доведено вже три факти пограбунків літніх жінок. Нападник спеціалізувався на викраденні жіночих  сумок.

Одним із таких виявився 19–літній мукачівець. Цей хлопець раніше не мав проблем із дотриманням закону, виховувався у звичайній сім`ї із середнім рівнем достатку. Однак останнім часом, розповідають батьки юнака, він зв`язався з раніше судимим 24-літнім приятелем, який і «наставляв» хлопця, як діяти у «темних» справах.

Як встановили мукачівські оперативники, обидва молодики займались пограбунками жінок протягом грудня-січня. Вибирали на вулиці потенційну жертву,  стежили за нею й грабували. Проте старший зловмисник сам не нападав, аби не «світитися», а казав це робити молодшому й менш досвідченому в злодійському ремеслі товаришеві. А на рахунку того вже три пограбунки, один із  яких поєднаний з насильством.

Підбігаючи ззаду до літніх жінок, хлопець ривком висмикував жіночі сумки. Одна жертва стала кричати й чинити опір, та грабіжника це не зупинило. Він кілька разів ударив жінку й таки відібрав сумку. Загальна сума викраденого склала близько 3000 гривень.

Відомості про подію слідчий міськвідділу вніс до Єдиного реєстру досудових  розслідувань за ч.2 ст.186 Кримінального кодексу України (Грабіж, поєднаний з насильством, небезпечним для життя чи  здоров`я потерпілої). Триває досудове розслідування, перевіряється причетність  даних осіб до  вчинення інших аналогічних правопорушень.

 - Розшук вуличних грабіжників ускладнюється тим, - каже начальник кримінальної міліції Мукачівського міськвідділу Ярослав Товкан, - що потерпілі не відразу повідомляють правоохоронців про злочин і не завжди можуть описати нападника, адже злочинець діє швидко, підбігає зі спини і швидко зникає з місця злочину з краденою сумкою.

 Тож якщо ви потрапили в таку ситуацію чи стали свідком злочину, негайно повідомляйте працівників міліції, зателефонувавши за номером «102». Чим швидше в міліцію надійде повідомлення про скоєння злочину, тим більше шансів викрити й затримати нападника, повідомляє Наталія Машіко, Мукачівський МВ УМВС.

 

19 лютого 2015р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів