Чи варто закарпатцям таки робити продовольчі запаси?

З огляду на необґрунтоване зростання попиту на продукти харчування  протягом останніх кількох днів, закарпатські чиновники фіксують спад індексу обсягів сільського виробництва у всіх категоріях господарств краю у січні місяці.

 

Тому виникає логічне питання: чи достатній рівень забезпечення потреб Закарпаття основними товарами?

Як розповів директор департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА Михайло Ківкович, у роботі агропромислового комплексу зафіксовано спад індексу обсягів сільськогосподарського виробництва у всіх категоріях господарств області, який за січень 2015 року становив 95,2%, у тому числі у сільськогосподарських підприємствах – 96,8% та господарствах населення – 95,2% (по Україні – 97,6%, у т.ч. у сільськогосподарських підприємствах – 99,3%, у господарствах населення – 95,9%).

«За січень 2015 року в галузі тваринництва вироблено 9,2 тис. тонн м’яса у живій вазі, 15,6 тис. тонн молока та 15,2 млн. штук яєць, що в порівнянні з відповідним періодом 2014 року становить 98,2%, 94,0% та 103,9% відповідно. Зросло поголів’я птиці – на 6,0%, водночас скоротилося поголів’я великої рогатої худоби – на 11,1%, свиней – на 8,3%, та  овець і кіз – на 0,5%», - констатує директор департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА Михайло Ківкович.

Тобто закарпатцям таки варто робити хоч якісь запаси і не чекати, поки центральна влада вгамує різкий стрибок валюти, через що піднялися в рази ціни на овочі, м’ясо та крупу та інші необхідні для щоденного вживання продовольчі продукти.

А як показує практика, в нашій країні ще ні одна влада не знижувала ціни після їх стрибка...

 

27 лютого 2015р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів