Колишній керівник Тячівщини допреміював сам себе до суду

Будучи при посаді, нараховував собі премію всупереч законодавству

 

25 лютого у Тячівському райсуді за участі представника районної прокуратури та колишнього голови Тячівської РДА Петра Голубки розглянули справу №307/52/15-п про адміністративне правопорушення за ст. 172-7 КУпАП.

У протоколі йшлося про те, що колишній очільник райдержадміністрації приймав рішення та сам підписав чотири розпорядження про нарахування премій собі та працівникам Тячівської РДА. Хоча згідно п.6 постанови КМУ №286 від 09.03.2006 р. «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівникам апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів» рішення про преміювання керівників органів виконавчої влади приймається органом вищого рівня. А службовець не повідомив безпосереднього керівника, тобто Закарпатську ОДА, про наявність конфлікту інтересів.    

Як йдеться у Постанові, Петро Голубка в суді пояснив, що вчинив правопорушення без умислу, бо, з його слів, у Тячівській РДА і, наскільки йому відомо, в усіх адміністраціях області завжди існувала така практика, що голова адміністрації виносив розпорядження про преміювання себе та своїх заступників. А головний бухгалтер не повідомила його про порядок преміювання керівника, встановлений постановою КМУ, згідно якого, рішення про преміювання керівників органів державної влади та їхніх заступників приймається органом вищого рівня.

Адвокат екс-голови РДА навів ряд аргументів на користь підзахисного, доводячи, що у справі відсутній склад адміністративного правопорушення, пише сайт Тячів.

Тячівський райсуд також не побачив достатніх доказів для притягнення до адміністративної відповідальності колишнього посадовця і постановив закрити провадження.

 

04 березня 2015р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів