Шкільні активісти з Ужгорода подарували свої іграшки дітям зі Сходу (ФОТО)

Доброчинна акція відбулася у середу, 4 березня, в актовому залі НВК «Ужгородський економічний ліцей, ЗОШ І-ІІ ступенів".

 

 

Збір дарунків проводився силами учнів навчального закладу протягом минулого  навчального семестру. Паралельно, учениці 10-го класу – Куштан Наталія, Чорнак  нна, Іванишин Даніела та решта активу школи підготували розважальну програму  для дітей, а члени ГО «Закарпатська громада» організували перегляд українського мультсеріалу «Лис Микита».

В той же час, за ініціативи завзятих переселенців Ужгорода та за  сприяння «Закарпатської громади» у суміжному приміщенні ліцею відбулася зустріч  внутрішньо переміщених осіб з метою об’єднання у єдину спілку для самодопомоги  і взаємопідтримки, адже подібні процеси вже налагоджені в багатьох областях України.

«Створення спілки є дуже актуальним, оскільки це зможе запустити  ефективний процес самопомочі нашим землякам, зокрема у сфері юридичного,  соціального забезпечення, ефективнішого пошуку роботи», – зазначив представник  переселенців.

Учасники проявили неабияку активність та одразу взялися до роботи і в  результаті було домовлено про наступну зустріч, яка має відбутися за декілька днів. 

«Подібна спілка має стати ланкою у всеукраїнській. Люди які сьогодні зібралися постраждали від агресії і їх мета - зосередити свою діяльність на досягненні перемоги та миру в Україні», – заявив представник ГО «Закарпатська громада» Тарас Гайдук. 

До заходу долучилися також представники Закарпатського обласного  та Ужгородського міського центру зайнятості, які презентували Програму  працевлаштування та професійного навчання внутрішньо переміщених осіб на 2015 – 2016 роки, повідомили у .прес-службі ГО «Закарпатська громада».

 

05 березня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів