Ужгородка «поклала» всіх рапірою (ФОТО)

В обласному центрі Закарпаття у спортивному комплексі «Юність» 2 дні – 5 та 6 березня – проходить етап відкритої Всеукраїнської дитячої ліги серед дівчат та юнаків 10-13 років.
 

 

Сьогодні, 5 березня, відбувалися змагання на рапірах серед хлопців та дівчат, завтра змагатимуться шпагісти. 

До Ужгорода з’їхалися учасники з Києва, Миколаєва, Львова, Білої Церкви, Чернівців. Звичайно, брали участь і господарі – юні спортсмени з Ужгорода та Мукачева.

У дівчат нині Фортуна була на боці ужгородки Ніколетти Корлат (ДЮСШ №1, тренер Степан Дикун), яка показала високу майстерність і у фінальному двобої впевнено перемогла киянку Катерину Буденко. Третє місце розділили Наталія Коваль з Миколаєва та Ольга Сопіт із столиці.

У хлопців кращим став миколаївець Даніїл Ткач, друге та треті місця – у гостей з Києва: Олега Кокоровця, Євгена Лазаренка та Нікіти Кулікова. На жаль, закарпатські хлопці-рапіристи не змогли потрапити навіть до десятки кращих.

Історія фехтування на Закарпатті сягає щонайменше 150 років і край мав навіть чемпіона світу та кількох неодноразових чемпіонів СРСР й України, проте сьогодні про цей вид спорту чути небагато. Однак, попри все, юні фехтувальники показують дуже хороші результати на всеукраїнських змаганнях. 

В Ужгороді найсильніша фехтувальна база на сьогодні – у НВК «Гармонія». Із дітьми займається тренер-викладач Степан Дикун, який зазначає, що фехтування є одним з найскладніших видів спорту з технічної точки зору: адже на те, щоб зреагувати на напад суперника, у спортсмена є всього 0,4 секунди. 

Варто сказати, що державної підтримки цього виду спорту практично немає. Дуже дороге екіпірування, технічне забезпечення, витрати на поїздки - усе лягає на плечі батьків. Тому доводиться звертатися до меценатів.

До слова, сьогоднішню переможницю Ніколетту Корлат активно підтримує Василь Ілліч Ковач, народний депутат України 7 скликання, який допомагає з фінансуванням поїздок на змагання та придбанням необхідної екіпіровки. Так, за його сприяння Ніколетта у січні цього року привезла з Києва бронзову нагороду фехтувального чемпіонату на рапірах серед кадетів.

А в новорічному обласному турнірі, який відбувався наприкінці грудня в Ужгороді, Ніка виборола І місце як серед кадетів, так серед дорослих. Сподіваємося, що Ніколетта ще не один раз порадує нас своєю майстерністю та досягатиме ще більших висот.

 

Степан Шип для Uzhgorod.net.ua

 

 

05 березня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів