Лідер гурту «Рокаш» Віктор Янцо: у державі скрутний час, тому кожен повинен відповідально ставитися до сплати податків (ФОТО)

В Україні тиває кампанія публічного декларування доходів, до якої долучаються й відомі закарпатці.

 

– До якого терміну потрібно подати декларацію про майновий стан та доходи? Чи є це мій обов’язок декларувати доходи, і чи буде якась відповідальність, якщо я цього не зроблю?, – з такими питаннями звернувся до працівників Мукачівської податкової інспекції Віктор Янцо, композитор та керівник рок-гурту «Рокаш». 

– Сьогодні такий скрутний час в Україні і нам досить часто доводиться грати благодійні концерти. Допомагати державі. Захотілося стати свідомим українцем. І як кожен свідомий українець, я хочу запитати, чи повинен я обов’язково подавати декларацію про свої доходи, – зазначив Віктор Янцо.

Поява такої відомої не тільки в Закарпатті, а й в Україні людини в Центрі обслуговування платників пов’язана не тільки з виконанням його громадянського обов’язку, а й з тим, що наразі в країні, паралельно з кампанією декларування, триває всеукраїнська акція публічного декларування. До участі в акції долучаються відомі художники, спортсмени, громадські активісти, олімпійські чемпіони, а у випадку із Закарпаттям – музиканти. Метою цього заходу є популяризація декларування майнового стану та доходів громадян за 2014 рік, а також підвищення поінформованості та обізнаності декларантів щодо особливостей процесу декларування.

– Було приємно, що тут мене привітно зустріли, дали фахову відповідь, і зараз я вже спокійний і впевнений, що мені надалі треба робити,  – сказав Віктор Янцо.

– Я думаю, що ті питання, які стосуються саме обов’язку подачі декларації, стоять перед кожним громадянином, оскільки це в певній мірі є виконанням свого конституційного обов’язку, щодо участі в функціонуванні держави і внесення певної своєї лепти у соціальний розвиток нашої держави, – зазначив Євген Скальський, голова комісії з реорганізації, заступник начальника Мукачівської ОДПІ.

Під час акції були присутні представники засобів масової інформації, тож заступник керівника інспекції розповів їм, що кампанія декларування доходів громадян, отриманих протягом 2014 року, розпочалася з 1 січня цього року. Таким чином громадяни, які отримали доходи, що підлягають оподаткуванню, повинні подати до податкової інспекції за своїм місцем реєстрації декларацію про майновий стан і доходи. Кампанія триває до 1 травня 2015 року. Громадяни, які бажають реалізувати своє право на податкову знижку у цьому році за наслідками 2014 року, податкову декларацію можуть подати упродовж всього року. До податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами.

Євген Скальський підкреслив, що громадяни, котрі бажають задекларувати свої доходи можуть отримати безкоштовні бланки декларацій та допомогу фахівців при їх заповненні в Центрах обслуговування платників області. Окрім цього, громадяни, які віддають перевагу інформаційним технологіям, мають змогу відправити декларацію про свої доходи в електронному вигляді, повідомили з відділу комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області.

 

12 березня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів