На Красному Полі вшанували пам’ять загиблих січовиків (ФОТО)

Біля Хуста проходив мітинг, присвячений черговій річниці Карпатської України.

 

15 березня, поблизу міста Хуст, на території меморіального комплексу „Красне поле” відбувся мітинг з нагоди відзначення 76-ї річниці проголошення незалежності Карпатської України. 

У заході взяли участь керівники чиновницьких закладів та установ краю, представники громадськості та духовенства. 

Біля пам’ятного Хреста, встановленого на честь загиблих Карпатських січовиків, присутні вшанували пам'ять полеглих тут героїв хвилиною мовчання.

Відтак, до присутніх звернувся керівник краю: «Цьогоріч, певно, як ніколи, ми розуміємо подвиг і трагедію Красного поля. Нині ми вшановуємо борців за Карпатську Україну, і сьогодні ж найкращі українські чоловіки продовжують кров'ю і життям обстоювати нашу державу. Тож вклонімося синам Закарпаття, дружинам, матерям, усім близьким тих, кого втратили у цій боротьбі. Ми повинні виправдати їхній подвиг».

Під час урочистого заходу перед учасниками зібрання виступив Хустський міський голова Володимир Кащук, а також учасник АТО, активіст громадської організації „Спортивно-патріотичне об’єднання „Карпатська Січ” Анатолій Железняк.

Далі представники різних конфесій провели екуменічну панахиду за загиблими Карпатськими січовиками.

Після молебню керівництво області разом з представниками громадськості поклали у підніжжі пам’ятного Хреста вінки та квіти. Завершився мітинг військовим салютом, повідомили з управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА.

 

16 березня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів