Податківці "покривали" контрабандиста

У квітні минулого року поблизу митного поста "Ужгород" співробітниками податкової міліції було затримано вантажний автомобіль з причепом під керуванням громадянина України Б.

 

Згідно представленої воді?м вантажно-минтої декларації він перевозив "вироби столові та кухонні набори із заліза" загальною вартістю близько 23 тис.грн. Вантаж прямував з іноземної фірми на адресу киянина - громадянина К.
Після проведеного при дослідчій перевірці огляду авто, податківцями встановлено, що у причепі перевозилась побутова техніка вартістю не менше як півмільйона гривень. Тобто у товаросупровідних документах водій подав неправдиві дані. ?з такими документами останній перетнув як словацьку, так і українську митницю. Таким чином було встановлено факт ввозу зазначеного товару контрабандним шляхом.
Однак, податківці, очевидно після пропозиції привабливої винагороди, вирішили приховати даний злочин та "покрити" контрабандистів. Зловживаючи своїм службовим становищем, в інтересах приватних підпри?мців, які перевозили контрабанду, податківці підмінили ряд документів, склали неправдиві пояснення від водія та відмовили у порушенні кримінальної справи стосовно контрабандистів. До того ж працівники податкової міліції незаконно повернули підпри?мцям контрабандний товар.
Покриваючи один злочин, податківці вчинили інші, передбачені ч.3 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України (зловживання службовим становищем та службове підроблення). Саме за цими статтями прокуратура Закарпатської області порушила кримінальну справу, досудове слідство в якій проводить слідчий облпрокуратури.

Прес-служба прокуратури області

 

01 березня 2005р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів