Закарпаття чекає чергового скандалу на пару мільйонів!

Народний депутат Сергій Ратушняк через близьку йому закарпатську газету "Трибуна", а також депутатським запитом і урядовою телеграмою зажадав зупинити аферу, здатну стати черговим резонансним злочином.

 

За даними нардепа, ректор Закарпатського державного університету (у недалекому минулому - Ужгородського державного інституту інформатики, економіки і права) Федір Ващук спішно переоформля? на свого зятя нерухоме майно на суму в три мільйони гривень. На даний момент махінація знаходиться у стадії юридичного оформлення в бюро технічної інвентаризації м. Ужгород. У разі "успіху" справи ужгородці можуть позбутися плавального басейну і міського парку ім. Горького, що формально знаходяться під юрисдикці?ю ЗДУ, а фактично під контролем його ректора. У власності ректора нині знаходиться також декілька котеджів, магазинів і навіть банк. А оскільки навіть крупному працівнику сфери освіти законно на таке майно не потягнути, то три мільйони гривень довелися задекларувати зятю Ващука.

Федір Ващук - особа в Закарпатті неабияка. На відміну від відчуженого ректора УЖНУ Василя Русина, йому вдалося уникнути навіть натяку на люстрацію. Більш того, коли 25 січня цього року в Закарпатті була створена рада ректорів вищих учбових закладів ???-IV рівня акредитації, то Ващук вмудрився стати главою ради ректорів. Це при тому, що Ващук був одним з активних діячів СДПУ(о), займаючи у свій час навіть пост зама глави обласного відділення партії. Зі всіма витікаючими для студентів і підлеглих наслідками.

Проте, в кінці січня цього року, практично одночасно зі сходженням на новий ступінь кар??рного зростання як глава ради ректорів, Ващук покинув ряди СДПУ(о).

Треба відзначити, що Сергій Ратушняк стурбований ректором ЗДУ неспроста. Саме він, будучи мером Ужгорода, практично на порожньому місці (і формально, і фігурально - на пустирі) створив ВУЗ, одночасно і державний, і комунальний. ? допоміг стати його ректором колишньому директору школи Федору Ващуку, який відверто "кинув" свого покровителя, коли у того почалися проблеми з есдеками...

/"Обком"/

 

02 березня 2005р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. KM 2005-03-02 / 21:40:00

    Да! От такі ми, п*єри клоди де бержераки. Початку двадцять першого століття. Усміхніться, мужики, все стане чіткіше навколо.

  2. Momm 2005-03-02 / 19:49:00

    Сарказму у вас обох вистачає! Коментувати цю новину важко, бо як кажуть - "Обидва легіні валовшні", "обидва бітанги"!

  3. cogla 2005-03-02 / 15:44:00

    to KM. Трішки постріляти з вінчестеру та побити декілька родин, збудувати РіО - міст через Уж з новим базарчиком, Ужгород переіменувати в Ріоград.

  4. KM 2005-03-02 / 14:51:00

    To coqla. Не скоро. В нього дуже важливі інші поточні завдання. Повернути базар. Заповнити місто "біг-бордами" з рекламою Ріо-синдикату. Дати нове життя лозунгам, типу: "Ужгород - місто тільки для багатих". Повернути на шпальти видань фрази про українців як про відморозків. Що я ще забув? А! Натерти писок журналістам, які з ним хоч в чомусь не згодні. Що ще? Нагадайте, будь-ласка, бо я "не злопам*ятний".

  5. cogla 2005-03-02 / 14:37:00

    Коли вже Ратушняк почне розповідати про свої десятки мільйонів?

  6. KM 2005-03-02 / 14:06:00

    Маразм!!! Тільки хворий розум може стверджувати, що Рата міг створити щось подібне. Вуз створювався Ващуком, а Рата вчасно "впав на хвіст". І Рата, і Ващук виділяються енергією, організаторськими здібностями і, разом з тим, кучою негативних рис (в тому числі - широкополосним хамством). Але у другого ще й не аби-який розум та вчена ступінь, підтверджена його працями. Це я просто так, заради об*єктивності. Якщо є порушення - треба "внести ясность (рос.)".