Обов’язковий смачний «атрибут» закарпатського великоднього кошика (ФОТО)
У суботу, напередодні Пасхи, закарпатські газдині готують смачну грудку.
Своїм щорічним традиційним рецептом ділиться 68-річна ужгородка пані Ірина: «На літр молока додати щіпоточку солі та 1 столову ложку цукру. Поставити кип’ятити. 10 курячих яєць (бажано домашніх) добре вибити і потрохи добавляти у пастеризоване молоко (на тихому вогні добре помішувати, поки вся маса не зіб’ється у грудку). Потім на друшляк викласти марлю і вилити все, поки не стече і добре скрутити і вижати у форму м’ячика. Бажано підвісити, поки не стече вся сирна маса. Як повністю остине, грудка – готова!», - каже Ірина Михайлівна. Закарпатську солодку грудку обов’язково ставлять у великодній кошик для освячення, після якого нарізають на шматочки і кладуть на стіл.
До цієї новини немає коментарів