На Закарпатті знайшли скажену корову

В закарпатському гірському селі Руська Мокра виявлена корова, яка, за попередніми даними обстеження і схожістю клінічних ознак, здохла через захворювання сказом. Про це повідомили в Центрі суспільних зв’язків управління МНС України в Закарпатській області.

 

Не виключено, що корова могла інфікуватися від диких тварин, найімовірніше, лисиць. У Руській Мокрій, згідно даним Тячівськіх фахівців в галузі ветеринарної медицини, подібні випадки вже бували.

Зокрема, у вересні-жовтні 2004 року від сказу тут загинуло четверо тварин. Ситуація знаходиться під контролем Управління ветеринарної медицини в Тячівському районі і Управління ветеринарної медицини в Закарпатській області, відстежують її і в управлінні МЧС України в Закарпатській області.

Окрім дезинфекції подвір?я, де загинула тварина, проводиться клініко-епізоотичний нагляд за місцевими господарствами, які тримають тварин. Передбача?ться організувати щеплення проти сказу всіх тварин, які можуть стати носіями ці?ї хвороби, і суцільну дератизацію Руської Мокрої.

/MIGnews/

 

05 березня 2005р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів