Чим і як інфіковані жителі Срібної Землі? (ВІДЕО)

Підсумки роботи закарпатських інфекціоністів за перший квартал 2015 року.

 

 Цього тижня в Ужгороді пройшло чергове засідання асоціації лікарів–інфекціоністів. Фахівці з усієї області підбили підсумки роботи за перший квартал 2015 року, обговорили новітні методики лікування вірусних гепатитів, а також провели освітній майстер-клас присвячений новітнім методикам лікування гепатитів.

Головний лікар обласної інфекційної лікарні Михайло Поляк детально проаналізував стан інфекційної захворюваності в області, зауваживши, що за звітній період відмічається зростання майже у 2 рази загальної інфекційної захворюваності в порівнянні з аналогічним періодом 2014 року. Однак, це відбулося виключно за рахунок збільшення кількості гострих респіраторно-вірусних інфекцій.  Відтак. інфекційна захворюваність без грипу та ГРВІ  за 3 місяці 2015 року знизилась майже на 15 % по відношенню до І кварталу 2014 року.

Окремо йшлося про вірусні гепатити, які становлять 25 відсотків (259 випадків) від усієї інфекційної захворюваності. Причому гепатит А займає 85 відсотків від загальної кількості всіх гепатитів.

Загалом, за словами обласного інфекціоніста Михайла Поляка, рівень загальної інфекційної захворюваності в області за останні роки, має тенденцію до стабілізації, однак проблемна ситуація в країні  із забезпеченнями вакцинами вже найближчим часом може мати негативні наслідки. Саме тому, рішення Закарпатської обласної ради щодо виділення коштів для придбання необхідного щеплювального матеріалу для проведення планових вакцинацій є вкрай важливим та необхідним.

 

30 квітня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів