Не за команду, за ставлення образливо…

В ужгородському спорткомплексі «Юність» відбувся перший гандбольний матч між жіночими збірними командами України та Польщі в рамках відбору на чемпіонат світу.

 

Хід поєдинку фактично весь час констатував, на якому етапі розвитку знаходиться нині стрімкий м’яч в обох країнах. Зусилля (ужгородського!) тренера Бориса Петровського, старання всього колективу наших дівчат не могли нічого протиставити швидким діям фізично потужних і тактично грамотно озброєних суперниць. Уже перший тайм засвідчив перевагу гостей – 8:14.

У другій половині зустрічі здавалося, що українки ось-ось «закрутять» інтригу, однак польки щоразу поновлювали розрив у рахунку й, зрештою, перемогли – 24:18. У господарок найбільше м’ячів закинула Лілія Горильська (6) та Ірина Глибко (4),  а в польок – Клавдія Пелець (8).

Після зустрічі наставник національної збірної України Б.Петровський зазначив, що рахунок на табло віддзеркалив кількість допущених помилок. Також наставник констатував, що його підопічні практично не мали спарингів, щоб належно підготуватися до відповідального матчу та й необхідної ігрової практики у своїх закордонних клубах.

Від себе додам: рахунок на табло відобразив і ставлення взагалі до жіночого гандболу в Україні. Скажімо, для того, щоб зіграти в «Юності», потрібно було встановлювати спеціальне покриття, адже за міжнародними вимогами, допустиме маркування майданчика лише суто для гандболу. Невже в державі не можна збудувати хоч би один повноцінний, по-справжньому сучасний гандбольний палац? Крім того: чудово, що телерадіокомпанія «Тиса-1» знову взяла на себе тягар трансляції матчу, але ж могли й усевкраїнські канали показати гру! Так само прикро, що в залі та на прес-конференції не було кореспондентів провідних спортивних видань країни. А порівняти, як уболівали польські фани й наші (хоч спасибі останнім і за таку, «тиху», підтримку – благо, зал був переповнений ущерть).

Як би там не було, а збірна не опускає руки. Б.Петровський сказав, що в будь-якому разі матч у Польщі розпочнеться за рахунку 0:0. Звичайно, перемогти українкам за сумою двох зустрічей допоможе тільки диво. Але й дива у спорті трапляються. І нам не залишається нічого, як у них вірити.

Володимир Тарасюк для Uzhgorod.net

Фото Андрія Слохіняка

 

 

07 червня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів