У майбутньому спортивно-реабілітаційному центрі інвалідів в Ужгороді провели суботник (ФОТО)

Цього разу територію прибирали більше 20  активістів.

 

Благоустроєм тут займаються вже втретє. Спочатку лад наводили на подвір’ї. Сьогодні ж бо поставили перед собою завдання облагородити самі приміщення. У такий спосіб підготувати їх до будівельних робіт. Нагадаємо, ініціатива створення спортивно-реабілітаційного центру інвалідів належить голові обласного осередку Української федерації спорту інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату Олександру Лизанцю. Ініціативу підтримав й Закарпатський «Інваспорт» на чолі з Андрієм Чегілем. Та майже три роки влада чомусь ігнорувала благі наміри. І тільки 5 вересня 2014 року рішенням Ужгородської міської ради федерації передали комплекс приміщень колишньої котельні площею понад 1600 кв. м за адресою вулиця Ф.Тихого, 13 «Б».

І ось, нарешті. Перші кроки зроблено. В організації суботника посприяв і спортивний меценат, депутат Ужгородської міськради Богдан Андріїв. Завдяки йому придбано увесь необхідний інвентар для проведення благоустрою. І справа пішла.

Лукавити не буду, виконати усе заплановане не вдалося. Із завданням впорались наполовину. Прибрали три з гаком приміщення і закінчили роботи зовнішні. Наступний етап запланований на 5 вересня. Тоді Олександр Лизанець чекає більшої активності від ужгородців і, що особливо важливо, меценатів.

Що стосується спонсорів, то Богдан Андріїв пообіцяв найближчим часом провести освітлення на території майбутнього спортивно-оздоровчого центру. Та все ж останнє слово за керівництвом області. Позаяк втілити в життя цей проект можна лише за кошти державного бюджету.

Ми закарпатці – народ оптимістичний. Тож, якщо все буде гаразд, тут щороку оздоровлюватимуть близько 5-6 тисяч людей з ураженням опорно-рухового апарату та учасників АТО.

Віталій БІРОВЧАК

 

 

08 червня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів