Урядовець шокований, що в Ужгороді весь «спортивний» тягар лежить на меценатах (ФОТО)

Стадіон «Автомобіліст» відвідав спортивний віце-міністр.

 

Ярослав Войтович зустрівся із основним меценатом футбольної споруди Богданом Андріївим.

Трохи до історії. На жаль, як років 100 тому, так і сьогодні в обласному центрі  є лишень один стадіон, де можна проводити офіційні матчі. Я говорю виключно про міський чемпіонат і виключно про стадіон у ЗОШ №7, що на Радванці. Владі завжди чхати було на розбудову футбольної та й спортивної інфраструктури в Ужгороді. Більше того, захопивши мерські крісла, горе-чиновники лишень думали, як би змінити цільове призначення об’єктів фізичної культури і вчергове поповнити бюджет власних сімей. На жаль, ніхто не розумів: чим більше грошей, ентузіазму ми сьогодні вкладемо у розвиток спорту, тим менше доведеться витрачати на ліки в аптеках.

І ось потроху благородна справа ніби зрушила з мертвого місця. Минулого року два брати Андріїви: Богдан та Андрій спільно з головою ФФЗ Іваном Дураном взялись за реконструкцію багатостраждального стадіону «Автомобіліст».

Ви пригадуєте, його ласими шматками обскубали з усіх боків. Ледь вдалося зберегти саму чашу і трохи прилеглої території для трибун, роздягалень і т.п. Спортивний об’єкт спочатку передали на баланс ДЮСШ №1, мовляв, аби ніхто більше не зазіхав на майно наших з Вами дітей. Далі вдались до благоустрою. Цьогоріч встановили поливну систему та відповідний дренаж (технологія ідентична з будівництвом «Львів-Арени» та «Металіста»). 9 квітня зійшла перша трава. А сьогодні поле доводиться косити вже двічі на тиждень. Уже наступного тижня розпочнеться будівництво трибун.

Заступник міністра молоді та спорту Ярослав Войтович відверто здивувався, що в Ужгороді увесь тягар розбудови спорспоруд лежить на плечах меценатів, тож пообіцяв допомогу зі столиці. Щоправда, пригадую і двох його попередників. Далі обіцянок справа тоді не пішла. Та ми, ужгородці, оптимістичні, тому віримо й досі.

Стадіон «Автомобілст» - не єдине спортивне дітище спортивних меценатів. «В Ужгороді достатньо місця для будівництва ще кількох стадіонів. От, до прикладу, територія позаду відкритих спортмайданчиків «Юності». Так, туди потрібно вкласти багато коштів, зусиль, аби спочатку облагородити територію, а згодом будувати стадіон. Можливо, й два. Цю землю пропонували федерації хокею Закарпаття, аби представники останньої не чіпали четверте поле стадіону «Авангард». Вони відмовились. А ми ні. Тому я гадаю, що вже в цьому році обласний центр матиме щонайменше два футбольні поля, де проводитимуть міський чемпіонат. І вже потроху нам вдасться відмовитись від районних стадіонів»», - сказав Богдан Андріїв.  

Віталій БІРОВЧАК

 

11 червня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів