Дворовий футбол відродився на ще двох вулицях міста над Ужем (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Обранець та секретар міськради, а нині виконувач обов`язків міського голови Ужгорода - Богдан Андріїв облаштував дітлахам футбольне поле.

 

Нагадаємо, два тижні тому секретар міськради подарував жителям будинків на вул. Бестужева 12, 14 та Легоцького 27, 29, 31 дитячий майданчик з гойдалками, каруселями та хатинками для ігор.

Ініціаторами облагородження власного подвір`я виступили мешканці Бестужева, 12 Олександра Несух, Андріана Касарда та Олександр Ломакін. Останній вправний зварювальник, щоправда знаряддя його заробітку нещодавно поцупили, тож довелося збирати кошти всім двором на придбання нового обладнання. Сам пан Олександр власними руками і створив усі металеві конструкції для дитячих забав.

«До нашого будинку почали приходити мешканці сусідніх багатоповерхівок, позаяк такими атракціями не може похизуватись жоден двір обласного центру. Мене почали запрошувати створити щось схоже і на інших прибудинкових територіях. Це непоганий спосіб додаткового заробітку», - зазначив пан Ломакін.

А все розпочиналось із двох маленьких хатинок, які навіть не було чим перекрити. Тож з таким, ніби скромним, проханням Олександра Несух звернулась до міського депутата тамтешнього округу Богдана Андріїва. Апетит, зрозуміло, приходить під час їжі. В нашому випадку під час облаштування подвір`я. Тому виникла ідея встановити ще кілька гойдалок та каруселі. Завдяки спортивному меценату було придбано усі необхідні матеріали, а місцеві жителі власними зусиллями розпочали будівництво дитячого центру розваг. 

«Хтось фарбував, хтось проводив зварювальні роботи, хтось прибирав. Чи не кожна сім`я з наших п`яти багатоповерхівок – від дорослих до малечі, мала свою роботу. І як бачите, що з цього вийшло», - пригадує пані Андріана.

На відкриття дитячого майданчика мешканці гостинно запросили й Богдана Андріїва, який пообіцяв тоді малечі  ще й футбольні м`ячі подарувати. Пройшло два тижні. Богдан Євстахович обіцянки не забув і навіть більше зробив...

Оскільки місцеві діти обожнюють улюблену гру всього світу, він вирішив відродити тут дворовий футбол. Замовив ворота й сітки. Приніс футбольний м`яч. І вже сьогодні тут провели перший чемпіонат, в якому взяли участь чотири команди. Прийшли юні футболісти навіть із сусідніх мікрорайонів, тому що жоден двір власним міні-полем пишатись поки не може.

Переможених у дебютних змаганнях, звісно, нема. «Перемогу здобули усі, хто любить спорт, футбол зокрема. І це тільки перший крок у відродженні давно забутого, але вкрай необхідного дворового футболу. Де свою майстерність вдосконалювали славетні Турянчик, Сабо, Медвідь, Гаваші та інші світила Закарпатського футболу. Тому такі майданчики уже в перспективі найближчій ми будемо встановлювати і в інших дворах, інших мікрорайонах», - запевнив в.о. міського голови Богдан Андріїв.

Віталій Біровчак для Uzhgorod.net.ua

 

14 червня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів