Правоохоронці пильно «стежать» за колишнім рестораном «Коруна»!

Зокрема йдеться про фіктивну перепродажу «Коруни», придбаної за 8 мільйонів, за 1,25 мільйона, в результаті чого громада міста над Ужем втратила ще 8 млн грн.

 

За зверненням громадських активістів з Ужгорода Романа Богуславського, Євгенія Рахімова та Олександра Пересоляк з приводу історичної пам'ятки «Корона» розпочато два досудових розслідування.

Про це йдеться в надісланих за їх заявою і датованих 9 червня повідомленнях за підписом старшого слідчого Слідчого відділу Ужгородського міського відділу УМВС України в Закарпатській області майора міліції В.Сабова.

Відомості про кримінальні порушеннях внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

У першому випадку мова йде про кримінальне правопорушення, що попередньо кваліфіковано за ст. 366 ч.2 Кримінального кодексу України - службове підроблення, тобто внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення документів, а також складання і видача завідомо неправдивих документів, що спричинило тяжкі наслідки. Карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Попередня кваліфікація кримінального злочину в другому випадку - ст. 364 ч.2 Кримінального кодексу України. Тобто, мова йде про зловживання владою або службовим становищем, тобто умисне, з корисливих мотивів чи в інших особистих інтересах або в інтересах третіх осіб, використання службовою особою влади чи службового становища всупереч інтересам служби, якщо воно заподіяло істотну шкоду охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян або державним чи громадським інтересам, або інтересам юридичних осіб, що спричинило тяжкі наслідки. Карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Йдеться про фіктивну перепродажу «Корони», придбаної за 8 мільйонів, за 1,25 мільйона, в результаті якого громада міста втратила ще 8 млн грн. А також про факт руйнування цього архітектурного пам'ятника без необхідних у такому випадку документів.

Як повідомив голова Громадської ради при Ужгородській міській раді Олександр Пересоляк, у своїх заявах активісти посилалися на те, що Департамент міського господарства Ужгородської міськради при узгодженні перепродажу пам'ятника архітектури "Корона" перевищив свої повноваження, оскільки конкурсом було передбачено конкретного переможця і його обов'язки перед містом.

Також активісти повідомили, що будівельні роботи на об'єкті культурної спадщини здійснювалися без дозволу, що містить ознаки кримінального злочину. А діями групи осіб, що діяли у змові, місту було завдано збитків у розмірі більше 8 млн. грн., інформує "РІО".

 

17 червня 2015р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів