Ужгородець позбувся чималої суми на картці після того, як повідомив шахраю секретний код

Застереження в пресі про телефонних шахраїв дає свій позитив. Люди вже не вірять в «казочки» про сина в міліції чи працівника служби безпеки банку.

 

Але й пройдисвіти, щоб ошукати громадян, придумують все нові шляхи заробітку.

Аналіз показує, що часто шахраї телефонують закарпатцям з інших регіонів. Це засвідчує той факт, що гроші, які потерпілі закарпатці переказують на картки псевдо-міліціонерам і «липовим» банкірам, потім знімають в східних регіонах.

Нерідко телефонний шахрай дурить своїх жертв просто з… тюрми. Зеки, як відомо, народ метикований. Вони вміють розіграти цілий спектакль, аби видурити гроші з довірливої жертви. Одні «начальницьким» тоном грають роль слідчого міліції, інші жалісливо імітують голос сина, що сидить у буцегарні й просить матусю його визволити… Гра варта свічок: сердешна мама чи бабуся віддає останнє, аби «визволити сина з тюрми»…

Утім, наші люди стають дедалі обачнішими й уже не вірять пройдисвітам. Днями до Ужгородського міськвідділу міліції звернувся 63-річний мешканець міста. Пенсіонер повідомив, що на його мобільний телефон зателефонувала невідома особа й зміненим голосом, схожим на дитячий, жалісливо просила вирішити проблеми з його сином, який нібито потрапив у біду. На щастя, чоловік зловмиснику не повірив та гроші не переказав.

Також до міськвідділу міліції звернулася 63-річна ужгородка. Жінка повідомила, що їй зателефонував незнайомець, який представився працівниким СБУ. Під приводом перевірки попросив назвати номер банківської картки жінки. Заявниця пройдисвіту не повірила й номер своєї картки не назвала.

Зате 32-річний ужгородець сказав псевдопрацівнику банку секретний код своєї  банківської картки, внаслідок чого втратив 15800 гривень.

А 20-річна ужгородка «продала» через Інтернет весільну сукню за 2040 гривень, повідомивши незнайомцю реквізити своєї банківської картки…

Шановні громадяни! Пам’ятайте, що нікому не можна надавати інформацію про вашу платіжну картку.

При купівлі товарів через Інтернет використовуйте окрему платіжну картку з граничним лімітом, яка передбачена тільки для оплати товарів чи послуг.

Здійснюйте оплату товарів, придбаних через мережу Інтернет, тільки зі свого комп`ютера з метою збереження конфіденційності персональних даних та інформації про картковий рахунок.

Встановіть на свій комп`ютер антивірусне програмне забезпечення, щоб захистись від  вірусів.

Використовуйте сайти лише відомих і перевірених Інтернет-магазинів.

Не довіряйте незнайомим особам. Це вбереже вас від втрати коштів. Будьте обережні, застерігають в Ужгородському МВ УМВС.

 

12 серпня 2015р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів