Вода становить смертельну загрозу для мешканців міста-райцентру!

Зокрема вміст нафтопродуктів та марганцю перевищує допустимі норми для питної води.

 

Проблеми якості питної води у Тячеві обговорили на засіданні районної комісії з техногенно-екологічної безпеки і надвичайних ситуацій.

У воді в приватному секторі міста Тячів виявлено вміст нафтопродуктів. Проведено лабораторне дослідження проб води, відібраної з індивідуальних колодязів по вулиці Річна та Незалежності. Таким чином виявлено, що в окремих із проб води вміст нафтопродуктів та марганцю перевищує нормативи і не відповідає гігієнічним вимогам до питної води, призначеної для спождивання людиною.  

Як зауважив голова Тячівської міської ради Іван Ковач, питання є надзвичайно важливим і його вирішення є першочерговим. Насамперед слід посилити роз’яснювальну роботу серед мешканців проблемного приватного сектору щодо заборони вживання забрудненої води та забезпечити постачання до них якісної води. Розглянуто варіант проведення водогону з вулиці Комсомольської.

Одночасно відповідальним службам  слід провести ще кілька лабораторних досліджень проб води, щоб з’ясувати якість питної води на інших вулицях.  Крім того, необхідно визначити причину потрапляння шкідливих речовин у воду, масштабність поширення проблеми, щоб зрозуміти якими шляхами її можливо усунути, повідомили в прес-службі Тячівської РДА.

 

18 серпня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів