Закарпаття: бандити видавали себе за переодягнених у штатське правоохоронців

Затримана банда, яка грабувала пасажирів поїзда Москва — Ужгород

 

Співробітниками Управління внутрішніх справ на Львівській залізниці затримана небезпечна банда, яка тривалий час промишляла у поїздах міжнародного сполучення, зокрема експресі Москва?Ужгород.
Зловмисниками виявилися жителі Закарпатської, Харківської, Запорізької областей і Бердянська, їх вік ? 29, 20, 24 і 35 років.
Схема пограбування, за задумом бандитів, була напрочуд простою. Заходячи у вагон, бандити уважно вислідковували обстановку, потім придивлялися до пасажирів: чи нема? серед них чоловіків міцної статури, військових тощо. Серед постраждалих були, як правило, заробітчани, які поверталися з Росії, зокрема і закарпатці. Бандити видавали себе за переодягнених у штатське правоохоронців, вимагали документи, а потім просили вийти з ними у тамбур поїзда. Діяли вони впевнено, тому інші пасажири гадали, що перед ними справжні міліціонери. Якщо у тамбурі жертва не віддавала гроші, бандити відчиняли двері й пропонували людині стрибати. На жаль, тривалий час ніхто з постраждалих у міліцію не звертався. Перша заява надійшла лише у грудні минулого року від чоловіка, у якого відібрали 7 тисяч доларів.
Наразі вимагачі перебувають у С?ЗО, трива? слідство. До речі, тро? із затриманих раніше вже були судимі.

Р?О

 

10 квітня 2005р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів