Голови трьох райрад Закарпаття подивилися систему "Голос". Тепер думають, як усім депутатам купити планшети

Голови трьох райрад Закарпаття подивилися систему "Голос". Тепер думають, як усім депутатам купити планшети
У Виноградівській райраді презентували функціональність системи "Голос". Розповісти про її роботу приїхали керівники проекту з м.Сокаль Львівської області.

 

Крім голови райради Віталія Любки та його заступника Адальберта Сверенка, ознайомитися з програмно-технічним комплексом, який організовує процес прийняття та опублікування рішень місцевою радою, приїхали і голови Хустської та Свалявської районних рад.

Зміни у законодавстві вимагають, щоб за всі рішення на сесіях депутати голосували поіменно, що в рази збільшує тривалість сесійного засідання. Система електронного голосування могла б пришвидшити та полегшити роботу депутатам і працівникам апарату ради.

Василь Журавінський та Віктор Притулко провели презентацію - розповіли присутнім як працює система «Голос», як нею користуватися та відповіли на запитання. В основі системи - волевиявлення депутатів з використанням сучасних портативних пристроїв, наприклад, планшетів. Після чого одразу на екрані з’явиться інформація про хід голосування. Також «Голос» дозволяє організовувати роботу постійних комісій ради та секретаріату тощо.

Вартість самої системи близько 60 тис грн. Ще для її роботи потрібні планшети, два комп’ютери та екран. 

Джерело: Виноградівська райрада

 

 

20 березня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів