Закарпатці були в Румунії на форумі разом із угорськими президентом і віце-прем'єром

Закарпатці були в Румунії на форумі разом із угорськими президентом і віце-прем'єром
Нещодавно в Румунії, в місті Брашов, відбувся 147-й з'їзд Угорської Асоціації лісівників. У ньому взяли участь представники лісової галузі та авторитетні вчені зі всього Карпатського регіону. А саме з Угорщини, Словаччини, Румунії, Словенії, Чехії, Хорватії, тощо.

 

Загалом зібралося понад 1000 делегатів. Україну на достойному рівні представив директор ДП «Виноградівське ЛГ» Василь Агій. Серед почесних гостей – Президент Угорщини Янош Адлер й Віце-прем'єр-міністр Угорщини Жолт Шем’єн.Захід приурочений до 150-річчя від народження заслуженого лісівника, секретаря Асоціації лісівників Угорщини Альберта Бедо. Тож цю подію можна назвати історичною, повыдомляє  прес-служба Закарпатського ОУЛМГ.

Під час візиту румунські колеги показали весь комплекс лісогосподарської діяльності Трансільванії, музей та факультет лісництва в Брашові.

На порядку З'їзду – обмін досвідом, обговорення питань сталого управління лісами, звітні доповіді, організаційні питання, прийняття постанов З'їзду. З'їзд повинен був об'єднати сили лісівників, відродити славні традиції та авторитет працівників лісової галузі.

У рамках заходу говорили учасники делегації про поліпшення умов ведення лісового господарства, боротьбу з незаконними рубками, посилення контролю за лісовими угіддями, пошук шляхів сприяння розвитку туризму та рекреації в лісах; удосконалення лісової інфраструктури та приділення уваги залучення до лісівництва шкільної молоді.

 

 

14 липня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів