Різака і надалі триматимуть під вартою

Тернопільській апеляційний суд відхилив скаргу захисника екс-губернатора, який просив суд змінити запобіжний захід

 

Як повідомила прес-секретар прокурора області
Вікторія РОМАН, 3 червня колегія суддів судової палати в кримінальних справах апеляційного суду Тернопільської області, розглянула у відкритому судовому засіданні матеріали за апеляці?ю захисника ?вана Різака на постанову Ужгородського міськрайонного суду. Підстав для скасування постанови Ужгородського суду та обрання іншого запобіжного заходу стосовно екс-губернатора Закарпаття ?вана Різака у Тернополі не знайшли.

Колегія суддів заслухала захисника обвинуваченого, який просив суд обрати щодо Різака запобіжний захід не пов?язаний з позбавленням волі, посилаючись на необ?рунтованість рішення Ужгородського суду.
Судді вислухали думку прокурорів, які вимагали залишити постанову без змін, надавши переконливі докази та підстави.
Судом було враховано думки обох сторін, але апеляцію залишено без задоволення з таких підстав:
?ван Різак обвинувачу?ться у вчиненні тяжких злочинів, а саме за ч.2 ст.120, ч.3 ст. 365, ч.3 ст. 368 КК України (Доведення до самогубства, перевищення влади або службових повноважень та одержання хабара у особливо великому розмірі особою, яка займа? особливо відповідальне становище).
Також суд врахував, що ?ван Різак, який працював на посаді голови Закарпатської облдержадміністрації, зберігаючи певний вплив на суспільно-політичні процеси в краї, може перешкоджати встановленню істини по справі. А також його неналежну процесуальну поведінку під час проведення досудового слідства.
Стосовно клопотання обвинуваченого та його захисника щодо призначення у справі повторної судово-медичної експертизи, колегія суддів вирішила, що воно також не підляга? задоволенню. Оскільки це питання досліджувалось Ужгородським міськрайонним судом і не входить в компетенцію апеляційного суду.

Колегія суддів винесла ухвалу:
Апеляцію захисника залишити без задоволення, а постанову Ужгородського міськрайонного суду без змін.
Запобіжний захід стосовно екс-губернатора Закарпаття ?вана Різака і надалі ? тримання під вартою.




 

06 червня 2005р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів