Директор департаменту освіти Закарпаття прокоментувала провальні результати ЗНО в регіоні

Директор департаменту освіти Закарпаття прокоментувала провальні результати ЗНО в регіоні
Головна освітянка Закарпаття розповіла, як область бореться із низькими показниками якості освіти.

 

У середу, 30 серпня, Ганна Сопкова, директор департаменту освіти і науки Закарпатської ОДА, прокоментувала вкрай низькі результати ЗНО, які показали закарпатські випускники цього року.

«Цьогорічні результати буквально тиждень назад були оприлюднені у повному обсязі. Ми маємо результати ЗНО з усіх предметів у кожному навчальному закладі. Цей аналіз ми провели на розширеному засіданні департаменту. Сьогодні відбувають аналогічні конференції у районах і містах області, де йдеться про аналіз такого низького рівня. Закарпатська область дійсно посіла одне з останніх місць», - пояснила Собкова.

Посадовиця назвала і район, котрий показав найгірший результат в області.

«Якщо в області 29,7% дітей не подолали поріг із української мови, то Берегівський район не подолав цей поріг у кількості понад 60%. Там, де у нас є школи з мовами національних меншин, це є наша Закарпатська біль», - заявила Собкова.

За словами директора департаменту для вирішення цієї проблеми в регіоні має працювати спеціальна програма.

«Не чекаючи результатів ЗНО, у травні на сесії було прийнято програму покращення вивчення української мови у школах з мовами національних меншин».

uzhgorod.net.ua

 

30 серпня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. вчитель 2016-09-15 / 19:30:22

    Освіта сільської глибинки тримається на голому ентузіазмі вчителів в той час як директори наживаються на школі і їх знання учнів дуже мало хвилюють....саме головне як себе завантажити по максимуму,своїх родичів по 2-3ставки і з кухні потягнути якнайбільше продуктів