У бюджеті закінчилися гроші на зарплати закарпатським держслужбовцям

Працівникам державних адміністрацій на Закарпатті немає чим платити зарплату, заявили у прес-службі Закарпатської ОДА.

 

Станом на 1 липня цього року Держказначейська служба зафіксувала кредиторську заборгованість за заробітну плату працівникам місцевих державних адміністрацій Закарпатської області в сумі 4,8 мільйона гривень. До 1 вересня заборгованість збільшилася ще на 3,5 мільйона гривень (або на 72,9%) і становить 8,3 мільйона гривень, із яких прострочена кредиторська заборгованість – 615,7 тисяч гривень.

Зараз держслужбовцям на Закарпатті фактично немає чим виплачувати зарплату, і така ж ситуація спостерігається по всій Україні. Причина в тому, що видатки на здійснення виконавчої влади в теперішніх потребах не закладені в Державний бюджет України на 2016 рік. За невиплату зарплати до платника застосовуються штрафні санкції й нараховується пеня. Крім адміністративних стягнень, за це порушення передбачена й кримінальна відповідальність.

Голова ОДА Геннадій Москаль звернувся до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, голови Верховної Ради Андрія Парубія та голови Комітету Верховної Ради з питань бюджету врахувати додаткові потреби у видатках на зарплату працівникам місцевих держадміністрацій при розробленні проекту Закону України «Про внесення змін до Державного бюджету України на 2016 рік».

 

13 вересня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів