Як угорець на параплані в Україну прилетів

Як угорець на параплані в Україну прилетів
Подібного кіна із польотом і приземленням іноземця на закарпатській землі не було давно!

 

Українські прикордонники одного з відділів Мукачівського загону рівно тиждень тому затримали «парашутиста», який на територію нашої країни потрапив незаконно. Молодий чоловік є мешканцем сусідньої держави, а кордон «перетнув» випадково, до того ж по небу. Іноземець був затриманий на городі одного з сельчан неподалік Попова. Коли наспіли прикордонники, "десантник" після приземлення оговтувався від шоку та саме складав парашут і спорядження. На щастя, сам не постраждав.

Відтак стражі останніх рубежів землі української відрядили «літаючого порушника» до відділу прикордонної служби «Косино» для відповідної перевірки. На місці, куди приїхала навіть його дружина-угорка, «небесний гість» пояснив, що не збирався приземлятися на українських теренах – «крила» та вітер підвели. Тобто усе сталося помилково та непередбачено. Між іншим, на цей раз спортсмен-екстремал тренувався неподалік кордону, а коли у черговий раз узяв курс «над землею», подув сильний вітер. Отже, планериста уже понесло в український бік за інерцією.

У такий екстремальний час «парашутист» удіяти вже не зміг нічого – натомість неабияку пильність проявили українські прикордонники. Вони за лічені хвилини прибули на місце "попівського" десанту європейського планериста, який новітнім та унікальним видом спорту займається більше п‘яти років. Це, до речі, підтвердив посвідченням, яке дружина привезла із дому.

Ситуацію з приводу "помилкового" польоту та приземлення парапланериста на українській землі коментував також голова Ґоронглабської сільради Іван Марков, який сказав, що подібного випадку з польотом і десантуванням іноземця не пам‘ятає. Та й узагалі, навіть схожого кіна тут не траплялося давно. Хоча кілька років тому на Берегівщині затримували дельтаплани, за допомогою яких до Європи перевозили контрабандні цигарки. На цей раз, як виявилося, у польотах та неплановому приземленні за межами рідної країни винен парапланоспорт.

Михайло Синьоокий

 

20 квітня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів