Закарпатські прем’єри на львівському Форумі видавців

Закарпатські прем’єри на львівському Форумі видавців
Вчора у Львові завершився ХXІV Форум видавців, на якому відбулося майже тисяча акцій, презентацій та зустрічей. Із закарпатських видавництв цього року на книжковому фесті було представлене лише «Карпати».

 

Три новинки закарпатських авторів, представлені на Форумі видавців, були видані за межами області. Це «”Русинський” сепаратизм: Націєтворення in vitro»  Любомира Белея, «Україна у пісках» Тараса Ващука та «Іван Сила на острові Щастя» Олександра Гавроша.

Київське видавництво «Темпора» видало ґрунтовне дослідження доктора філологічних наук, професора кафедри української мови УжНУ Любомира Белея  «”Русинський” сепаратизм: Націєтворення in vitro». Майже чотирьохсотсторінкова праця подає детальний аналіз русинського сепаратизму. «Автор відслідковує історичні зв’язки, аналізує соціокультурний контекст і викриває псевдонаукові маніпуляції, які лежать в основі цього руху. У дослідженні описано особливості «русинських» рухів України, Словаччини, Угорщини, Румунії, Польщі, Сербії та Канади», - йдеться в анотації.

До Форуму була видана дебютна збірка новел журналіста і письменника Тараса Ващука «Україна в пісках» (видавництво «Фоліо»). Книжка, в якій відображено епізоди із життя заробітчан в Об’єднаних Арабських Еміратах, автор презентував не тільки у Львові, а й напередодні у кількох містах Західної України, серед яких і Ужгород.

Тернопільське видавництво «Навчальна книга – Богдан» видало дитячу книжку  «Іван Сила на острові Щастя» Олександра Гавроша.  Вона є продовженням «Неймовірних пригод Івана Сили», яка нині вивчається у сьомих  класах загальноосвітніх шкіл України.  Перше видання цієї повісті побачило світ  у 2010 році у «Видавництві Старого Лева». Автор вважає цю книжку найвеселішою у своєму доробку. Цікаво, що «Іван Сила на острові Щастя» вийшов у серії «Світовид», де друкуються кращі твори світової літератури для дітей. У цій же серії торік побачила світ і повість Олександра Гавроша «Пригоди тричі славного розбійника Пинті».

Uzhgorod.net.ua

 

18 вересня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів