Традиції святкування Різдва Христового з покоління в покоління передають на Тячівщині

Традиції святкування Різдва Христового з покоління в покоління передають на Тячівщині
Напередодні у селищі лісорубів Буштино вже ввосьме стартував дитячий фестиваль колядок «Віфлеємська зіронька».

 

10 січня в актовій залі Буштинської ЗОШ І-ІІІ ст. пройшов перший тур традиційного районного фестивалю колядок серед дітей «Віфлеємська зіронька».

Організатори кажуть: проведення цього заходу сприяє збереженню народних традицій святкування Різдва Христового, дарує святковий настрій та щирі емоції.  У фестивалі беруть участь дошкільнята та школярі.

Найперше, під час відкриття фестивалю, усіх присутніх від імені народного депутата України Василя Петьовки з новорічно-різдвяними святами привітав помічник нардепа Степан Хома, який побажав колядникам гарних виступів, а керівникам та батькам – яскравих вражень та позитиву.

У першому турі фестивалю взяли участь колективи дитсадків селища Буштино («Верховина» і «Ластівка») та колективи Вонігівської ЗОШ І-ІІІ ст., Колодненської ЗОШ І-ІІІ ст. і Буштинської ЗОШ І-ІІІ ст. Також виступив колектив Буштинської недільної школи Святої Єлизавети, який майстерно відтворив угорські народні традиції колядування.

Діти колядували, артистично виконували ролі персонажів вертепу. Кожен вихід на сцену був по-своєму цікавим і оригінальним. Довершували дійство вдало підібрані костюми та виготовлені власноруч декорації. Юних колядників активно підтримували батьки та керівники.

За гарні виступи всі колективи навчальних закладів були заохочені подарунками:  іграшками, розвиваючими іграми, спортивним інвентарем, а кожен колядник отримав солодощі до свят, інформує "PMG".

 

11 січня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів