На "чорний ринок": як у Мукачеві продають вирізану цінну деревину

На "чорний ринок": як у Мукачеві продають вирізану цінну деревину
Дороговартісну деревину, вирізану Управлінням міського господарства Мукачева, продають за безцінь. Чи є від того користь громаді?

 

"Останнім часом в мережі інтернет почастішали оголошення про продаж в Закарпатті цінних порід дерев, як, наприклад, платан. Все б нічого, але, як зауважив один із членів Закарпатської екологічної інспекції, в останній час не відомі випадки зрізання платану в Закарпатській області, крім Мукачева.

До того ж, на одному з оголошень виставлені фото, де ділки на фоні недавно зрізаного платану саме у загальноосвітній школі № 1 міста Мукачева. Як ця деревина попала з рук Управлінням міського господарства м. Мукачево на "чорний ринок" для мукачівців поки що не зрозуміло.

Одне таке дерево може коштувати сотні тисяч гривень ! А одна оброблена дошка може коштувати з десяток тисяч гривень.

Деревина платана завжди цінувалася завдяки своїм фізико-механічними властивостями. Вона використовується для виготовлення цінних меблів,високоякісного декоративного шпону, підлогових покриттів, столярних виробів,оформлення інтер'єрів і для виконання різних оздоблювальних робіт.

Нагадаємо, що останні роки в Мукачеві відбувається вирізання таких дерев, як липа, ясінь, горіх... у великих масштабах під приводом переозеленення міста. А от дієвого контролю за їх подальшою долею, на жаль, не має.

Джерело: Ключ TV Закарпаття 

 

21 вересня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів