Керівництво Закарпаття допомагає дітям із сімей учасників бойових дій для відпочинку та оздоровлення

Керівництво Закарпаття допомагає дітям із сімей учасників бойових дій для відпочинку та оздоровлення
Сьогодні, 10 січня, виконуючий повноваження голови Закарпатської облради Йосип Борто прийняв представників делегації дітей учасників АТО з Херсонщини та грузинських дітей учасників бойових дій, які перебувають на у нашому краї  у рамках міжнародного соціального проекту "Діти просять миру".

 

Головна мета проекту – налагодження міцних міждержавних стосунків для проведення заходів реабілітації та оздоровлення, відпочинку дітей України та Грузії, батьки яких приймали участь у бойових діях. У складі делегації - засновник і керівник благодійного фонду "Аліло 2015" (Грузія) Гено Тебідзе; співробітник благодійного фонду, який працює в системі управління дитячими садочками Батумі (Грузія) Зімларі Берідзе; керівник комунального підприємства Херсонської міської ради, відповідальна за питання культури, міжнаціональних зав’язків, організатор проекту "Діти просять миру" від Херсону, керівник Херсонського грузинського національно-культурного об’єднання «Ілорі» Еліко Маркелія; головний координатор українсько-грузинського проекту "Діти просять миру", представник Грузинського культурно-освітнього центру «Іверія» Лілія Гричулевич;  керівник благодійного фонду «Мій тато захищає Україну», представник ГО «Наше рідне Закарпаття», учасник АТО  Сергій Кузнєв, керівник «Спілки учасників бойових дій «Об'єднані війною» Микола Марчишак. Участь у зустрічі взяли  посадовці ОДА - директор департаменту соціального захисту населення Михайло Петрішка, начальник управління національностей та релігій Йосип Резеш, заступник начальника управління молоді та спорту Олег Муртазін, заступник директора департаменту освіти і науки Аттіла Штерр, а також експерт з розвитку співпраці  між містами побратимами Ужгород-Дармштадт Мартін Ройтер.

15 грузинських дітей, батьки яких брали участь у війнах за територіальну цілісність та суверенітет Грузії у 1991-1993 та 2008 рр., а також 5 дітей учасників АТО з Херсонщини на запрошення Громадської організації «Наше рідне Закарпаття» приїхали на Закарпаття. У ці Різдвяні дні дітки перебувають на зимовому відпочинку у Львові, де відповідно до програми передбачалась екскурсія в наш край.  То ж запрошення від ГО «Наше рідне Закарпаття» було доречним. Тут на них чекає  насичена програма з ознайомлення з культурними, історичними та релігійними пам’ятками  області , відвідання музеїв, термальних купалень тощо. Йосип Борто щиро привітав гостей на Закарпатті, розповів про діяльність обласної ради, де представники різних політичних сил, віросповідань і нацменшин ефективно, із щирим уболіванням за долю краю та його жителів реалізують ініціативи, наміри та плани з тим, щоб регіон залишався стабільним, успішним і  мирним.

 

Джерело: Прес-служба Закарпатської облради

 

11 січня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів