Закарпатський нардеп ставить Закарпаття у приклад, як єдину в Україні незалежну область від газу

Як заявив народний депутат України Віктор Балога, газ в Україні має бути за ринковою ціною, а електроенергія, яку Україна робить сама, необхідно продавати населенню з мінімальною націнкою.

 

 За його словами,реалізація цих кроків приведе до стимулюваннязаміщення газу в побуті.

"Говорив про це не раз і повторюю знову - бідна Австрія обігрівається дровами, а багата Україна - газом. Якщо такбуде і далі - ми ніколи не позбавимося від енергетичноїзалежності. Рецепт виходу з ситуації простий – вартість газу для населення повинна відповідати ринковимреаліям. Тоді кожен хазяїн, який рахує свої гроші, добре подумає, чим опалювати житло. У разі відмови від газу вЖКГ країна економить більше 9 мільярдів кубів газу в рік. Для порівняння - це стільки, скільки Францію закуповує в Росії", - підкреслив Віктор Балога.

Він переконаний, що реалізувати усе це можливо. Більше того, він вважає, що якщо дуже постаратися, то можна навіть встигнути до початку опалювального сезону.

Кажу це компетентно, виходячи з нашого досвіду на Закарпатті. Зараз область єдина в Україні, яка може себе назвати незалежною від газу", - відмітив політик.

Також він додав, що дешевий газ власного видобуткуможна і треба направити на потреби промисловості. Якповідомив Віктор Балога, йдеться майже про 20мільярдів кубометрів щорічно.

"Це те, що зробить вітчизняну продукцію конкурентною насвітових ринках. А конкурентна економіка - це і робочімісця, і висока зарплата, і перспектива розвитку суміжнихгалузей", - сказав Віктор Балога.

За його словами, саме так виглядає рецепт енергетичноїнезалежності країни в стислі строки, повідомляють Novostimira.ua.

 

 

30 травня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів