Невже голова облради попрощається зі своїм «троном»?

В Україні в силу вступив оновлений Закон «Про вибори до місцевих рад», одна із правок в якому тепер дозволяє змінювати голів рад різного рівня набагато простішою та, що важливо, реальною процедорую.

 

Справа в тому, що ще донедавна поставити питання про недовіру голові обласної чи районної ради можна було без проблем. Однак проголосувати за це рішення мали дві третини депутатів, що, як ви самі розумієте, завдання практично нездійсненне. Однак зараз, після внесення змін до відповідного закону, зробити маленький переворот стане набагато простіше: достатньо буде знайти голоси простої депутатської більшості.

У випадку із Закарпатською обласною радою ця цифра – 55 депутатів. Саме вони однією короткою процедурою зможуть змінити голову обласної ради та нарешті припинити багаторічне свавілля Івана Балоги в головному представницькому органі краю.

Для цього їм достатньо однією третьою голосів внести до порядку денного питання про оголошення недовіри голові ради, потім підготувати процедуру таємного голосування (із кабінкою, скринькою та бюлетенями), провести цю процедуру, підрахувати голоси та почати працювати над обранням нового голови. От, власне, і все. Всього кілька кроків і постійні маніпуляції, обмани, ігри з порядком денним та проектами рішень, шантаж, підкуп та погрози в Закарпатській обласній раді нарешті припиняться, а депутати хоча б зараз, після стількох років роботи, зможуть вільно працювати в інтересах простих закарпатців, а не однієї сім’ї із села Завидова.

Те саме можна сказати і про 90% районних та міських рад, в яких балом правлять ставленики того ж сімейства. Донедавна набрати дві третини голосів депутатів було нереально для жодної з цих рад. Однак зараз – усе в руках народних обранців. І для того, щоб нарешті скинути з трону бандитський клан та їхніх посіпак, достатньо зробити всього один крок. І, можливо, тоді Закарпаття перестане бути Барвостаном і заживе новим життям.

 

30 травня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів