Закарпатський Міністр Уряду Азарова заговорив про люстрацію

Закарпатський нардеп і заодно екс-міністр МНС в уряді Азарова Віктор Балога знову заговорив про люстрацію. При чому, у вже традиційній для себе манері: сидячи у своєму маєтку на турбазі «Синяк» на Мукачівщині у мережі «Фейсбук».

 

 

         «Прекрасно розумію, що у нас купа проблем, але буду дуже розчарований, якщо люстрацію знову поставлять на паузу, «бо в країні війна».

Бойові дії на Донбасі не можуть бути причиною відмови від люстрації. Швидше навпаки – війна повинна змусити нас проводити її швидше, щоб очисти владу від саботажників і корупціонерів. Для державного апарату люстрація - це те ж саме, що для військової операції повне закриття кордонів. Доки між українським Сходом і Російською Федерацією не буде стіни – доти терористи приходитимуть на нашу землю. І доки ми не проведемо люстрацію, доти у владу приходитимуть люди, які підриватимуть країну зсередини.

І само собою люстрація не можлива без дострокових виборів до ВР – громада сама визначить, хто є хто», пише Балога.

            Разом з тим, закарпатці добре знають, що пишучи такі гучні пости (ще питання, чи він сам їх пише), Віктор Балога лукавить і забуває кілька десятків років зі своєї автобіографії. Аналізуючи її (автобіографію Балоги-старшого), стає зрозуміло, що люструвати треба його самого. І чим швидше.

            По-перше, доконаним фактом є те, що Балогу у політику привів Віктор Медведчук, котрий потопив зараз у крові українців через свого кума Володимира Путіна. Саме будучи у рядах СДПУ(о) Віктор Балога вперше став губернатором Закарпаття, а згодом нардепом.

            Важко не згадати і тісну співпрацю Балоги з Януковичем. Із донецьким президентом Балога здружився ще у 1998 році, коли Янукович був губернатором Донеччини. Саме тоді Балога відмивав на Закарпатті перші повеневі гроші та допомогу, у тому числі і від Януковича. Потім було чергове депутатство у ВР та ще одне губернаторство на Закарпатті уже від Віктора Ющенка. Відтак у 2010 році із ярого помаранчевого прихильника Ющенка та керівника його секретаріату, Балога дивним чином прилаштувався в уряд Азарова. У тому ж 2010 році на Закарпатті Балога підтримував Партію Регіонів та Януковича, про що надсилав землякам відповідні листівки. У цьому ключі важко не згадати вислів Балоги на одному із засідань того ж уряду, коли його попросили прозвітувати про роботу відомства: «Я буду говорити лише зі своїм президентом…».

            Відтак, ставши разом з братами Іваном та Павлом депутатом Закарпатської облради, Віктор Балога завдяки домовленостям та співпраці із обласною організацією Партії Регіонів, просунув середнього брата Івана на посаду голови облради.

            Коли почалися події на майдані, Віктор Балога, як і зараз, сидів у «Фейсбуці» і писав розумні пости, витримуючи паузу і очікуючи, що з того  буде і до кого приєднуватися. Нині Віктор Балога, котрий свого часу, будучи на посаді голови секретаріату Ющенка, привів через хабарі від Сергія Льовочкіна та Дмитра Фірташа до влади Януковича, сам наділив себе моральним правом вчити українців і розказувати їм про люстрацію. Чи не варто б почати з себе?

Євген Морозов 

 

14 червня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів