Туристи з Угорщини побоюються приїжджати на відпочинок у Закарпаття

Через неспокійну ситуацію в Україні туристичний бізнес, орієнтований на закордонних відпочивальників, зазнає стагнації. Натомість турбази, основу клієнтів яких складали жителі центральної та східної України, заповнені туристами.

 

На Закарпатті літній сезон відпочинку в розпалі. Курортний хустський Шаян переповнений відпочивальниками та біженцями зі Сходу, а от сусідні туристичні садиби вишківських газдинь — порожні.

За словами голови спілки «Сільський зелений туризм» Іди Етвеш, їхнє об`єднання завжди підтримувало тісні зв`язки з громадськими організаціями Угорщини. Тож левову частку гостей затишних садиб у приватних секторах становили приїжджі угорці. Цього літа закордонні відвідувачі уникають цей мальовничий край, переживаючи за свою безпеку.

 

«Угорці бояться до нас їхати. Ми пояснюємо, що на Закарпатті тихо, а неспокійний Схід далеко від мирного Заходу. Та наші аргументи не діють. Самі ж організатори поїздок переконані, що не можуть гарантувати туристам повну безпеку», — каже пані Іда.

На жаль, з українськими туристами у вишківчан зв`язки не налагоджені. Хоча багато жителів столиці та інших мегаполісів оцінили б переваги екологічного відпочинку в сільській місцевості.

Спілка «Сільський зелений туризм» заснована у 2000 році. Ініціаторами створення першого на Хустщині приватного сектору з прийому та обслуговування туристів стали викладачі двох Вишківських шкіл. У 2003 році спілка посіла перше місце на 3-ій Міжнародній виставці культури та туризму, яка проходила в Будапешті.

 

30 серпня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів