Юні закарпатці здійснили незабутню подорож місцями карпатських гір

Будні туристського гуртка у "глибинці" в Карпатах

 

Гуртківці Іршавської районної станції юних туристів із Горбківської школи озброїлися компасами, картами і поїхали вивчати життя і побут мешканців ближніх сіл, ознайомлюватися з пам’ятками історії та культури.

З нетерпінням чекали чергової подорожі гуртківці Іршавської районної станції юних туристів (директор Терпай І.І.), які навчаються у 6-9 класах Горбківської ЗОШ І-ІІ ст. (директор Кобаль С.М.). Наставником туристичного гуртка, який нараховує близько 20 учнів школи, є учитель початкових класів Капітан М.Д. Михайло Дмитрович добре знає кожного вихованця туристського гуртка, адже вчив своїх вихованців ще з перших класів, та й взагалі, для гуртківців Капітан М.Д. – не лише першокласний учитель, а й поважний друг і порадник.

Прослухавши теоретичний курс лекцій, юні туристи перейшли до виконання практичного відділу роботи – здійснили подорож місцями поблизу свого села. Цього разу для зручності вирішили пересуватися велосипедами. Дев’ятеро гуртківців на чолі з керівником помандрували за маршрутом «Горбок – Нове село – Горбок». Екскурсійна подорож проходила дорожніми трасами та лісом. Тому особливу увагу перед початком маршруту керівник гуртка М.Капітан звернув на виконання правил техніки безпеки та правил дорожнього руху. Адже проведення будь-якої експедиції, тим більше велотуризм, вимагає високої організованості та відповідальності як від учнів, так і від учителя. Тому усі добре розуміють, що від свідомого ставлення до власної безпеки залежить безпека оточуючих. Гуртківці озброїлися компасами, картами і поїхали вивчати життя і побут мешканців ближніх сіл, ознайомлюватися з пам’ятками історії та культури.

У Новому селі гуртківці зупинилися на сільському спортмайданчику, де учні показали свої здобутки та вміння орієнтування на місцевості та володіння велосипедним спортом. Найкращих результатів у засвоєнні практичних знань досягли учні 9 класу Горки Михайло – староста гуртка, Максим Іван, та учні 8 класу Огієвич Аліна та Бойко Іванна. Керівник гуртка також відмітив найсумлінніших учнів.

Чудові погодні умови сприяли дітям отримати стовідсоткове задоволення від велосипедної подорожі. Навіть невеличкий осінній дощик не став на заваді. Учні добре відпочили та примножили знання про культуру, звичаї та побут українського народу та угорців. Отже, добре працювали – добре відпочили. А наступна подорож юних туристів-велосипедистів планується до ближніх селищ – Макарево, Залуж.

Бажаємо їм зеленого світлофора у дорозі, задоволення та щасливих спогадів!

І.Попович, учитель Горбківської школи

 

07 грудня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів