Провідний актор обласного театру в Ужгороді вирішив здобути фах режисера

Провідний актор обласного театру в Ужгороді вирішив здобути фах режисера
Днями провідний актор Закарпатського обласного музично-драматичного театру імені братів Шерегіїв Михайло Фіщенко вступив до Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І. Карпенка-Карого. Він здобуватиме фах режисера драматичного театру.

 

За словами Михайла Фіщенка, це рішення було для нього неочікуваним, під час відпустки й роботи із режисером Віталієм Семенцовим вирішив поєднати приємне з корисним і спробувати вступити. А в  юності, після закінчення  Харківського державного інституту культури,  було якось не до цього.

Під час вступного творчого випробування розписав постановочний план вистави «Спадкоємець», яку поставив на малій сцені Ужгорода цьогоріч. У результаті вступив на п’ятий курс на місце державного замовлення заочної форми навчання. Вчитися майбутній спеціаліст зі сценічного мистецтва буде у класі  Народного артиста України, професора кафедри театрознавства університету, художнього керівника театру «Сузір’я» Олексія Павловича Кужельного.

«Хотів би перезавантажитися. Під час сесій подивитися вистави в київських театрах, познайомитися із новими людьми й знайти друзів по творчості, адже вступили актори і режисери з різних регіонів України. Хочу здобути новий досвід і використовувати його», - ділиться очікуваннями виконавець багатьох головних ролей у виставах муздрамтеатру в Ужгороді, зокрема Орфея («Орфей та Еврідіка» О. Саркісьянса), Ерделі в молодості («У Парижі гарне літо» В. Філіппова), Едіка («Meine liebe Віра» С. Архипчука) тощо.

Завершиться навчання через рік постановкою дипломного проекту – вистави. Тому варто очікувати на малій сцені в Ужгороді нових цікавих сучасних постановок від дипломованого режисера Михайла Фіщенка вже невдовзі.

uzhgorod.net.ua, фото зі сторінки Михайла Фіщенка у ФБ

 

05 серпня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів