Закарпатські профспілки закликають до всеукраїнського протесту проти цін і тарифів

Закарпатські профспілки закликають до всеукраїнського протесту проти цін і тарифів
Провести всеукраїнську акцію протесту вирішила у жовтні президія Закарпатської обласної ради профспілок.

 

У прийнятій постанові зазначено, що вимоги, які ставилися під час Всеукраїнської акції профспілок 6 липня у Києві, виконані лише частково.

"Позиція уряду щодо ціни на газ і тарифів на житлово-комунальні послуги залишилася незмінною. Не підтримала пропозицій профспілок щодо захисту прав та інтересів людей в умовах шокового підвищення цін і тарифів і Верховна Рада України. Не відпрацьовано механізми та критерії оцінки надання субсидій, внаслідок чого чимало сімей у Закарпатській області не зможуть їх отримувати", – ідеться у повідомленні облпрофради. Окремо виділено скасоване з 1 жовтня державне регулювання цін на продукти, що вже начебто призвело до їх стрімкого зростання. Повільно запроваджується й реформа оплати праці.

У постанові президії облпрофради наголошується, що ситуація викликає невдоволення і обурення в трудових колективах, серед різних верств населення нашої області. Члени профспілок вважають, що липнева акція не принесла реальних кінцевих результатів, і вимагають від Федерації профспілок України, її членських організацій більш рішучих дій щодо відстоювання законних прав та інтересів, соціально-економічного захисту працюючих, пенсіонерів, молоді, оскільки значна частина з них опинилася за межею бідності.

Відтак президія обласної ради профспілок вимагає від Федерації профспілок України проведення в жовтні 2016 року нової масової Всеукраїнської акції протесту в м. Києві на захист прав та інтересів різних верств населення, яку приурочити до Міжнародного дня боротьби з бідністю.

 

05 жовтня 2016р.
-->

Коментарі:

  1. viktor 2016-10-11 / 22:49:07

    я за правильно треба вимагати зменшення комунальних тарифів