Закарпатські патрульні пояснили, чому водіям не варто відмовлятися від огляду на стан сп'яніння

Закарпатські патрульні пояснили, чому водіям не варто відмовлятися від огляду на стан сп'яніння
Підставами для складання протоколів за ст. 130 КУпАП відносно осіб, які керують транспортними засобами, є порушення вимог п. 2.5 та 2.9 ПДР, зокрема:

 

п.2.5 – це відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння;

п. 2.9 – керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння.

Виникає питання, якщо водій заперечує вживання алкоголю та наполягає на своєму тверезому стані, навіщо йому ускладнювати свою ситуацію додатковими штрафами та судовими засіданнями?

Відповідно до п. 2.5 ПДР склад адміністративного правопорушення, а саме його, об’єктивна сторона полягає в тому, що водій повинен на вимогу працівника поліції пройти огляд для визначення стану алкогольного сп'яніння, впливу наркотичних чи токсичних речовин. Якщо особа відмовляється від освідчення її дії підпадають під санкцію ст. 130 КУпАП і передбачають адміністративну відповідальність. Що це означає?? В поліцейського є об’єктивні підстави вважати, що особа знаходиться в стані сп’яніння, а особа відмовилася від проходження, то такі дії і передбачають наслідок настання санкції та не потребують додаткового підтвердження або довідки, що особа є нетверезою. 

Як висновок, якщо особа відмовидася від проходження огляду і принесла довідку про те що була тверезою, суд не може брати цю довідку до уваги, адже діяння полягає саме у відмові від проходження на огляду.

Шановні водії, прийміть до уваги викладену вище інформацію та пам’ятайте про відповідальність.

 

06 жовтня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів