Закарпатські поліцейські-вибухотехніки продовжують розміновувати деокуповані території

Закарпатські поліцейські-вибухотехніки продовжують розміновувати деокуповані території
Інспектори-вибухотехніки Головного управління Нацполіції в Закарпатській області у складі зведеного загону продовжують разом з колегами з інших регіонів нести службу на деокупованих територіях України. Пріоритетом залишається убезпечення громадян від надзвичайних ситуацій.

 

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну вибухотехніки поліції Закарпаття разом із колегами з інших регіонів долучаються до заходів із розмінування територій. Йдеться про деокуповані населені пункти, на яких рашисти залишили свій «слід».

Наразі фахівці вибухотехнічного відділу Головного управління Національної поліції в Закарпатській області продовжують працювати на територіях Харківщини.

«Нерідко наші роботи з розмінування супроводжуються ворожими обстрілами. Зараз ми обстежуємо населені пункти в Харківській області, які Сили оборони звільнили від військ країни агресора, та здійснюємо першочергові заходи задля убезпечення роботи аварійно-відновлювальних бригад на об’єктах інфраструктури. Адже росіяни надто підступні і намагаються замінувати кожний квадратний метр української землі», — розповів начальник вибухотехнічного відділу ГУНП в Закарпатській області підполковник Ярослав Костів.

На деокупованих територіях інспектори-вибухотехніки виявляють авіабомби, артилерійські снаряди, протипіхотні міни та постріли до гранатометів. Усі боєприпаси фахівці знешкоджують відповідно до інструкцій та дотримуючись всіх заходів безпеки.

Вибухотехніки нагадують громадянам, що у разі виявлення вибухонебезпечних та підозрілих предметів не можна підходити до них. Потрібно одразу повідомляти про подію спецслужби за номерами телефонів «102» та «101».

Про це повідомляє відділ комунікації поліції в Закарпатській області.

 

28 лютого 2024р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів