Кожна восьма повістка в суд, яку відправляють за допомогою SMS, до закарпатців не доходить

Кожна восьма повістка в суд, яку відправляють за допомогою SMS, до закарпатців не доходить
Минуло три роки, як закарпатці отримують повістки до суду у вигляді SMS-повідомлення, – повідомили у прес-службі Апеляційного суду Закарпатської області.

 

Ця послуга допомагає учасникам судового процесу оперативно та своєчасно отримати всю необхідну інформацію щодо часу, дати та місця проведення судового засідання. Якщо ж порівнювати вартість поштового відправлення і SMS- повідомлення, останнє суттєво заощаджує час та бюджетні кошти платників податків. До того ж така форма відправлення сприяє зменшенню навантаження на працівників апарату суду.

За останні дев’ять місяців Апеляційним судом Закарпатської області було надіслано 363 електронні повістки (відповідно 1594 – SMS-повідомлення), з них півсотні повісток в електронній формі (187 SMS- повідомлень) суд відправив у вересні цього року. Утім, з різних причин (тимчасова недоступність абонента, некоректне написання номера телефону) – 42 електронні повістки за звітний період адресатам не доставлено.

До слова, судову повістку у електронному вигляді направляють лише у випадку, якщо учасник процесу бажає отримувати повідомлення про необхідність явки до суду на свій мобільний телефон. Для того, аби скористатися цією послугою громадянам необхідно попередньо подати до суду відповідну заяву про намір отримати судову повістку за допомогою SMS-овідомлення по конкретній справі, в якій треба вказати номер свого мобільного телефону, на який буде надсилатися повістка. Текст повістки, облік та відправка у вигляді SMS здійснюється в автоматизованій системі документообігу суду. Дату і час доставки такого повідомлення роздруковують та долучають до матеріалів справи.

 

07 жовтня 2016р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів