Жителям Міжгір’я за закордонним паспортом більше не потрібно їздити за 60 кілометрів

Жителям Міжгір’я за закордонним паспортом більше не потрібно їздити за 60 кілометрів
Відсьогодні жителі гірської Міжгірщини можуть оформити закордонний паспорт у себе в районі. На базі Міжгірського районного сектора міграційної служби області відкрили нову робочу станцію з оформлення біометричних документів. 

 

“Цей невеликий кабінет дозволить вирішити одне з проблемних питань району, де 80% жителів працюють за кордоном і відповідно часто виїжджають, – зауважив на відкритті голова Міжгірської районної ради Василь Щур. – Це подія для людей, яка відбулася завдяки консолідації зусиль усіх гілок влади, міграційної служби краю та громади селища”. 

Роками,  аби отримати закордонний паспорт, людям доводилося двічі долати майже 150-кілометрову відстань до Ужгорода або 60-кілометрову – до Хуста. А це зайве витрачені час та гроші. 

Одним з перших переваги нового кабінету відзначив житель села Майдан Роберт Френіс. Молодий чоловік подав документи на  біометричний закордонний паспорт. Сама процедура зайняла 15 хвилин. І вже за місяць він отримає бажаний документ.

На закупівлю робочої станції з оформлення біометричних документів місцевою владою було виділено 320 тисяч гривень. Із запровадженням послуги з оформлення та видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон на території району ця стаття надходжень до місцевого бюджету лише зростатиме. 

Начальник ГУДМС України в Закарпатській області Ігор Михайлишин повідомив, щомісяця одним територіальним підрозділом міграційної служби краю оформляється в середньому півтисячі закордонних паспортів. У 2015 році надходження до місцевих бюджетів склали 25 мільйонів 66 тисяч гривень, за 9 місяців цього року вже понад 21 з половиною мільйон гривень. Робоча станція з оформлення біометричних документів на базі Міжгірського районного сектора міграційної служби стала 13-ою на карті Закарпаття, де можна оформити закордонний паспорт та ID-картку.

Ольга Поштак, головний спеціаліст із зв’язків з громадськістю та ЗМІ ГУДМС України в Закарпатській області  

 

 

07 жовтня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів