Вогняний струмінь травмував людину

На Закарпатті чергова пригода пов’язана з порушеннями правил безпечної життєдіяльності

 

Вчора в обід до приймального відділення Великоберезнянської центральної районної лікарні звернувся 36-річний мешканець цього населеного пункту з опіками обличчя та шиї другого ступеня важкості.
Травми чоловік отримав, коли намагався розрізати за допомогою ?болгарки? металеву бочку, в якій колись зберігався карбід кальцію. Сама ?мність була щільно зачинена, однак, як припускають фахівці у галузі пожежної безпеки, раніше до неї потрапила волога, тому утворилася вибухонебезпечна суміш.
Як тільки різак прорізав металеву основу, суміш спалахнула, а вогняний струмінь, який почав виходити з бочки потрапив просто в обличчя 36-річному Василю, який вдома працював без захисної маски, що зазвичай одягають професіонали.
За десть хвилин чоловіку вже надавали допомогу лікарі приймального відділення місцевої ЦРЛ. Однак медики вирішили, що кращу допомогу людині зможуть надати комбустіологи обласного опікового центру, що в Ужгороді, де постраждалий проходитиме лікування.
В управлінні МНС України в Закарпатській області говорять про почастішання випадків невиробничого травматизму, при цьому однак й твердять, що переважна їх більшість - наслідок або людської недбалості, або елементарного порушення правил безпеки. Принаймні, вісім з десяти травмованих визнають, що недотримали необхідних правил, а відтак нарікати можуть тільки самі на себе.

 

16 червня 2005р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів